ATP-tennis: Verdasco voittaa jälleen Almagron


Torstaina Barcelonassa ja Bukarestissa pelataan tusinan verran otteluita. Romaniassa silmääni pistävät altavastaaja Adrian Ungur ottelussa Denis Istominia vastaan sekä Mihail Juzhni, joka kohtaa itselleen sopivan vastustajan.

Barcelonassa puolestaan Fernando Verdasco saa yllättävän kertoimen useaan otteeseen voittamaansa pelaajaa vastaan.

Mihail Juzhni 1.50, Robin Haase 2.50

Juzhni tuskin malttaa odottaa ottelua. Hän on kohdannut Haasen viisi kertaa eikä ole koskaan hävinnyt hollantilaiselle edes yhtä erää. Erävoitot ovat Juzhnille siis 12-0. Juzhni tuskin voisi kuvitella tämän parempaa tilaisuutta ottaa ensimmäinen kaksinpelivoittonsa sitten helmikuun, jolloin venäläinen kukisti Dubaissa lucky loser James Wardin.

Kaikenlaiset sairaudet ja vammat ovat aiheuttaneet Juzhnille ongelmia tällä kaudella. Viime viikolla Monte Carlossa hän sai kuitenkin tarvitsemaansa pelituntumaa alle sekä kaksin- että nelinpelissä. Nelinpelissä Juzhni ylsi välieriin parinsa Max Mirnyin kanssa.

Myöskään Haasella ei ole viime aikoina mennyt hyvin. Tällä viikolla Haasen ja valmentaja Marcos Gorrizin tiet erosivat, ja myös hollantilainen on kärsinyt vammoista - etenkin polvivaivasta.

Tällä viikolla Haase kyselikin voittoisan Matt Ebden -ottelun jälkeen Twitterissä, löytyisikö jostain ylimääräistä polvea lainaan tai ostettavaksi. Ilmeisesti jalka ei siis tunnu kovin hyvältä.

Juzhnin kerroin on yön aikana pudonnut 1,60:stä 1,50:een, joten paremmaksi vaihtoehdoksi on noussut Juzhni -2,5 peliä kertoimella 1,80.

Barcelonan turnauksessa on tarjolla useita mielenkiintoisia vaihtoehtoja. Keskiviikko oli huono päivä suosikeille, sillä turnauksessa sijoille 2, 3, 7, 8 ja 13 sijoitetut pelaajat putosivat. Myös tänään muutama suosikki vaikuttaa haavoittuvaiselta.

Kello 15.30 Suomen aikaa alkavassa espanjalaisten kohtaamisessa kallistunkin Fernando Verdascon kannalle.

Fernando Verdasco 2.02, Nicolas Almagro 1.75

En oikein tiedä, miksi Almagro on kertoimissa suosikki. Häntä puoltaa vain miehen loistava tilasto Barcelonan turnauksesta.

Viime vuonna finaaliin yltäneen Almagron voittosuhde Barcelonasta on 22-10, mutta Verdascoa vastaan hänen tilastonsa ovat surkeita. Juuri kaksi viikkoa sitten Houstonin turnauksen finaalissa Verdasco otti selkeän 2-0-voiton massakentällä.

Vasenkätinen madridilainen onkin voittanut pelaajien 10 kohtaamisesta seitsemän ja massakentillä neljä edellistä vääntöään. Kun tähän lisätään Almagron tämän kauden kehnot tulokset, Verdasco nousee minun papereissani suosikiksi.

Almagro yritti kaikin keinoin mokata eilisen ottelunsa Martin Klizania vastaan, mutta voitti lopulta 7-5, 7-6. Lisäksi Almagron loukkaantumistilanne on kysymysmerkki. Hän jätti Monte Carlossa leikin kesken vedoten jalkavammaan, joka esti häneltä jopa kävelemisen.

Se vamma saatiin ilmeisesti pois alta nopeasti, mutta viime viikon huilanneella Verdascolla ei pitäisi olla lainkaan näitä huolia.

Kaikki merkit viittaavat Verdascon voittoon, ja 2,02 on sille hyvä kerroin.

Muista otteluista nostan esiin altavastaaja Marin Cilicin ottelussa Tommy Robredoa vastaan. Robredo on viime aikoina vaikuttanut epävarmalta, ja kerroin 1,70 on liian epävarma, jos Cilic vain syöttää hyvin.

Pelivihjeet

Juzhni (-2,5 peliä) voittaa Haasen, 1,80
Verdasco voittaa Almagron, 2,02