CHL: Seitsemän suomalaisseuraa kisaa jatkopaikoista


Seitsemän suomalaisseuraa pelaa tiistaina paikasta CHL:n 16 parhaan joukkoon, ja jokaisella suomalaisella on ensimmäisten osaotteluiden jälkeen realistiset mahdollisuudet neljännesvälieriin. Tässä lähtöasetelmat illan suomalaiskamppailuihin.

Kärpät-DEG Metro Stars

Kärpät voitti vastustajansa Düsseldorfissa 2-0 ja lähtee selkeänä suosikkina myös kotiotteluunsa. Suomen mestarin pelissä on vielä kosolti kehitettävää, mutta siitä huolimatta tulosta on tullut ja Kärpät on mukana liigan kärkikahinoissa. Kahden maalin etumatkan ansiosta Kärppien ei ole edes pakko voittaa, mutta saksalaisvieraan luulisi siitä huolimatta kaatuvan 60 minuutin puitteissa.

TPS-JYP

JYP johti ensimmäistä osaottelua 2-0, mutta TPS kiri tasoihin. Momentum on täysin TPS:n puolella. Edellisen kohtaamisen jälkeen JYP on hävinnyt viidestä liigaottelustaan neljä ja päästänyt maaleja huolestuttavan kovalla tahdilla. Oma maalinteko taas on tökkinyt. TPS on voittanut kolme neljästä edellisestä liigapelistään. Enimmäkseen TPS on pelannut varsin hyvää, tehokasta ja tuloksekasta lätkää, mutta alkukauteen on mahtunut pari kotiottelua, jotka ovat menneet turkulaisilta täysin vihkoon. Kunhan se sarja ei saa tiistaina jatkoa, TPS on vahvoilla.

Tappara-Vitkovice Steel

Tappara oli kaksi viikkoa sitten Tshekissä ajoittain alakynnessäkin, mutta Mika Norosen nollapeli siivitti kirvesrinnat 2-0-voittoon Vitkovicestä. Liigassa Tapparan suoritustaso on ailahdellut, mutta siitä huolimatta tamperelaiset ovat iskuetäisyydellä kärjestä. Pelissä on näkynyt merkkejä paremmasta, ja ensimmäisissä otteluissa varjojen mailla vaeltaneet kärkihyökkääjät ovat heräämässä liiga-arkeen. Vitkovicen kanssa on silti syytä olla varuillaan, sillä tshekkijoukkue antoi itsestään hyvän kuvan edellisessä kohtaamisessa. Kotihallissaan Tappara on suosikki, mutta Vitkovice on yllätysvalmis.

Adler Mannheim-Blues

Blues voitti ensimmäisen osaottelun 4-1, joten jatkopaikan hukkaaminen vaatisi varsin heikkoa esitystä. Espoolaisten liigakausi ei kuitenkaan ole alkanut häävisti, vaikka viime viikon kolmesta ottelustaan Blues voittikin kaksi. Kentällä tehot ovat liikaa Kim HirschovitsinSamson Mahbodin ja Ville Korhosen varassa, kabinetissa Bluesin tilanne on epävakaa. Ainakaan vielä esimerkiksi Olli Malmivaaran tylyt potkut eivät ole heijastuneet peliesityksiin. Adler Mannheim on vääntänyt tasaisesti muitakin suomalaisjoukkueita vastaan tällä kaudella, eikä olisi yllätys, mikäli saksalaisisännät voittaisivat toisen osaottelun. Tarvittava vähintään kolmen maalin voitto on kuitenkin paljon pyydetty.

Red Bull München-Lukko

Ottelupari oli ratketa jo Raumalla, mutta Red Bull München kavensi kahdella viime hetken maalilla 3-5:een ja piti jatkomahdollisuutensa hengissä. Lukko hävisi lauantaina Ilvekselle, mutta on muuten ollut liigassa hyvässä iskussa. Raumalaiset johtavat sarjaa, joskin ottelun muita kärkijoukkueita enemmän pelanneena. Raumalaisten ylivoima on jälleen ollut liigan parasta. DEL-liigassa neljäntenä oleva Red Bull München lähtee todennäköisesti otteluun kovaa, mutta Lukko oli Raumalla sen verran vahvempi joukkue, että vähintään tasapelin pitäisi irrota kotijoukkueen pakkotilanteesta huolimatta.

HC Davos-HIFK

Sveitsin ja Suomen liigojen neloset kohtaavat jännittävissä asetelmissa, sillä HIFK voitti kotonaan niukasti 2-1. Davos on aiemmin CHL-taipaleellaan kaatanut muun muassa Färjestadin, joten sveitsiläisjoukkueella riittää iskukykyä. HIFK on hävinnyt kotimaisessa liigassa vain yhden ottelun, mutta kolmeen edelliseen peliin ratkaisu on haettu jatkoajalta tai voittolaukauskilpailusta. Davos-ottelusta tulee vaikea ja tasainen. HIFK lienee illan suomalaisjoukkueista kovimmassa paikassa. Kertoimissa Davos on kotonaan pieni suosikki, ja isäntien yhdenkin maalin voitto varsinaisella peliajalla veisi ratkaisun jatkoajalle.