Formula 1 vedonlyönti: Moottorit käyntiin BelgiassaKimi Räikkönen sijoittui toiseksi viisi viikkoa sitten ajetussa Unkarin GP:ssä huikean suorituksen jälkeen. Kun kausi jatkuu Belgian Spa:ssa tulevana viikonloppuna, Räikkösen odotetaan ottavan ykkössijan.

Viimeisen viiden vierailunsa aikana Räikkönen voitti kisan neljä kertaa, ja Lotuksen viime aikojen kehitys on herättänyt paljon keskustelua tallin mahdollisuuksista.

Span pahamaineisen hankalat sääolot saattavat myös vaikuttaa kisan lopputulokseen. Seuraavassa katsotaan viikonlopun kisan vedonlyöntiä.

Aika-ajot

Lewis Hamilton otti kauden kolmannen paalupaikan edellisessä kisassa Unkarissa.

McLaren päätti kauden ensimmäisen osan erinomaisesti. Uudistukset, jotka he esittelivät Saksan GP:ssä, veivät heidän MP4-27:n takaisin eturiviin.

Voisi olettaa, että viiden viikon tauko edellisestä kisasta olisi auttanut muita talleja kuromaan McLarenin etumatkaa kiinni. Toisaalta tallien kahden viikon pakollinen “kesäloma” toi omat esteensä.

McLarenin vauhti Sepangin ja Circuit de Catalunyn tapaisilla radoilla lupaa tallille hyvää, kun siirrytään Span nopealle radalle. Hamiltonin paalupaikalle on näin ollen tarjolla kohtuullisen pieni 3.25:n kerroin. Vain Sebastian Vettelin kerroin 3.0 on pienempi.

Lotus-kuskien kertoimia kannattaa sitä vastoin vilkaista. Lotus oli Unkarissa ensimmäistä kertaa eturivissä Romain Grosjeanin ollessa aika-ajojen toinen. Nyt Grosjeanin pääsystä ensimmäiseen ruutuun tarjotaan kerrointa 7.0.

Räikkösen paalupaikasta taas tarjotaan kerrointa 8.0. Räikkösen vahvuus on kuitenkin ennemmin kisanopeudessa kuin siinä, kuka ajaa yksittäisen kierroksen nopeimmin. Hän on ollut paalulla vain kerran niistä neljästä kisasta, jotka hän on voittanut Belgiassa.

Jenson Buttonin kerroin on erikoisen korkea: 18.0. Vaikka McLarenilla on auto, jolla taistella paalupaikasta, Button on vain kerran ollut Hamiltonia nopeampi aika-ajoissa.

Kisa

Lotus on ollut tänä vuonna johdonmukaisesti parempi kisoissa kuin aika-ajoissa. Lisäksi tulevaan kisaan heidän odotetaan saavan käyttöön Mercedesin Double DRS (Drag Reduction System) -moottorin, jota he ovat testanneet harjoituksissa kahden edellisen kisan aikana.

Kannattaakin harkita kumman tahansa Lotus-kuskin pelaamista. Räikkösen kerroin on tällä hetkellä huomattavasti pienempi (5.2) Grosjeanin kertoimeen verrattuna (11.0).

Kertoimet eivät välttämättä kerro pelkästään Räikkösen oletetusta kisakunnosta Spa:ssa. Kauden loppuvaiheessa tallit saattavat suosia kuljettajaa, jolla on kokonaiskilpailussa enemmän pisteitä. Niin harmillisia kun tallimääräykset ovatkin, on ne pakko ottaa huomioon sen jälkeen kun niiden kielto poistettiin viime vuonna.

Red Bull on myöntänyt, että auton muuttaminen FIA:n kaudelle 2012 laatimien sääntöjen mukaiseksi, on haitannut tallia. Silti Sebastian Vettelin, viime vuoden voittajan, kerroin 4.75 tuntuu yllättävän korkealta.

On myös otettava huomioon sään vaikutus viikonlopun aikana. Spassa on totuttu ennalta-arvaamattomiin kuurosateisiin ja viikonlopuksi on luvattu sadetta. Yksi kuljettaja hyötyy tästä eniten: Fernando Alonso. Hän on koko kauden ajan käyttänyt märät olosuhteet hyödykseen.

Pitäkää siis silmällä Francorchampsin kylän säätiedotuksia. Jos on odotettavissa, että kisan aikana sataa, lyökää vetoa Alonson voitosta. Alonson kerroin on tällä hetkellä 6.5.

Keith Collantine on Formula One blog F1 Fanatic:n päätoimittaja. Klikkaa TÄSTÄ lukeaksesi lisää Collantinen F1 vedonlyöntivinkkejä.