F1: Italian GP:n ennakko


F1-kauden toinen puolisko alkoi säväyttävällä ja pelästyttävällä tavalla.

Neljän kilpailijan kisa päättyi savuavaan romukasaan vain hetki sen jälkeen, kun Belgian GP ampaisi liikkeelle. Syyllinen oli Lotus-kuski Romain Grosjean, joka sai hyvän lähdön ja siirtyi oikealle, mutta arvioi McLarenin Lewis Hamiltonin sijainnin väärin. Grosjeanin ja Hamiltonin autot osuivat toisiinsa. Edessä olleet kuskit jarruttivat ensimmäiseen, hitaaseen mutkaan. Grosjean ja Hamilton osuivat rajulla voimalla Sergio Perezin Sauberiin ja Fernando Alonson Ferrariin. Alonson autosta kuvattu hidastus, jossa Grosjeanin Lotus lensi Alonson kypärän yli kosketusetäisyydeltä, oli järkyttävää katseltavaa.

Grosjeanin temppua ei arvostettu, vaan hän sai kilpailukiellon Italian kisaan. Viimeksi samoin kävi 18 vuotta sitten, jolloin Michael Schumacherin osallistuminen kahteen kisaan kiellettiin.

Belgian Jerome d'Ambrosio korvaa Grosjeanin. Hän ajoi viime kaudella Virginilla ja on nyt Lotuksen varakuski. D'Ambrosio ei ole koskaan ajanut F1-pisteille, mutta se kertoo enemmän viimevuotisesta autosta kuin kuskista. Alemmissa formulaluokissa d'Ambrosio on esiintynyt edukseen.

Kirjoitushetkellä hänen voittokertoimensa on 50.0, mutta on syytä pitää mielessä, että Lotuksella on tältä kaudelta enemmän palkintopallisijoja kuin millään muulla tallilla McLarenia lukuunottamatta. Kummallakin on yhdeksän top 3 -sijoitusta. Jos haluat kokeilla yllätysvaihtoehtoa, nappaa kiinni.

Seuraa näitä Monzassa

Monza on oma lukunsa F1-ratojen joukossa. Tätä lähemmäksi amerikkalaistyylistä ovaalia F1-sarjassa ei päästä, vaikka 1970-luvulla radalle rakennettiinkin muutama shikaani nopeuksien alentamiseksi.

Tästä huolimatta radalla nähdään sarjan nopeimmat suoravauhdit. Autot kiihtyvät 350 kilometrin tuntinopeuteen ennen ensimmäistä mutkaa, Rettifilion shikaania.

McLaren käyttä Spassa uutta takasiipeä, jonka kanssa Jenson Button onnistui upeasti. Lewis Hamiltonilla oli siiven kanssa ongelmia harjoituksissa ja hän päätti olla käyttämättä keksintöä itse kisassa. Älä odota hänen toimivan samoin tällä kertaa.

Hamiltonin voittokerroin on kirjoitushetkellä 4.25, Buttonin 5.5.

Monza on yhtä Ferrarin kanssa - joten kuinka todennäköistä on, että punaiset juhlivat kotiradallaan?

Rehellisesti sanoen sitä ei kannata odottaa kieli pitkällä. Ferrarin nopeus Spassa oli ihan kohtalaista Felipe Massankin käsissä. Alonso sai kuitenkin autonsa vasta kolmanteen lähtöriviin ja sieltä voittaminen on aina iso haaste.

Monzan katsomot tulevat joka tapauksessa olemaan pullollaan punaisiin pukeutuneita.

Kolme hurraa-huutoa Zanardille

En voi lopettaa ennakkoa ylistämättä Alex Zanardia.

Nuoren kilpa-autoilijan valtava lahjakkuus ei koskaan päässyt oikeuksiinsa F1-sarjassa. Hän voitti CART-mestaruudet Yhdysvalloissa 1997 ja 1998. Sen myötä hän pääsi jälleen kokeilemaan siipiään Williamsin F1-auton ratissa, mutta ura ei urjennut.

CART-sarjaan palattuaan hän selvisi hengissä hirvittävästä kolarista Saksan Lausitzringillä. Ensiavun nopea toiminta pelasti hänen henkensä, vaikka Zanardin molemmat jalat vahingoittuivat pysyvästi. Zanardin jalat jouduttiin amputoimaan.

Nyt Zanardi kilpailee paralympialaisissa. Keskiviikkona hän voitti kultaa käsipyöräilyssä. Kisa käytiin, kuinka ollakaan, Brands Hatchin kisaradalla.

Vielä uskomattomampaa on se, että Zanardi suunnittelee paluuta Amerikan klassikkokilpailu Indianapolis 500:aan. Mitä hän tekeekään, hän on sankari jo nyt.

Keith Collantine on F1-blogi F1 Fanaticin toimittaja. Lue lisää hänen ajatuksiaan täällä.