F1: Italian kisaennakko


McLarenin eturivin paikat Italian GP:n lähtöruutuun eivät ehkä tulleet yllätyksenä viikon hyvän vireen jälkeen, mutta todellisuudessa tallin miehet joutuivat töihin Ferraria vastaan. Punaisilla oli loistopaikka viedä McLarenilta paalupaikka.

Fernando Alonso johti kahta kolmasosaa aika-ajosta ja osa kunniasta menee Alonson ja tallikaveri Felipe Massan yhteistyölle. Huippunopeus on elintärkeä Monzan pitkillä suorilla, joten Ferrarit ajoivat peräkkäin, jolloin perässä tuleva auto saa lisävauhtia edellä menevän auton imusta.

Alonso kuitenkin epäonnistui tärkeimmällä hetkellä. Alonson autoon tuli vika, joka piti hänet poissa radalta, kun kymmenen kärkipaikan kohtaloa ratkottiin. Lewis Hamiltonin ja Jenson Buttonin hopeanuolet ajoivat eturiviin samalla, kun Ferrarin mahdollisuudet kotivoittoon heikkenivät.

Ohitusongelma

Monzassa on pitkiä suoria ja useita pitkiä jarrutusalueita, joten se on hyvä paikka ohituksille, eikö niin? Väärin. Ohittaminen on Monzassa hämmästyttävän vaikeaa. Siihen on useita syitä, kuten radan kapeus ja se, että renkaat eivät kulu paljoa.

Monzassa paalupaikka tarkoittaakin yllättävän usein voittoa. Seitsemän kymmenestä edellisestä Italian GP:stä on voitettu paalulta. Tämä on hyvä uutinen McLarenille ja erityisesti Hamiltonille.

McLarenin mahdollisuuksia parantavat tallin loistavat suoranopeudet. Kummatkin McLaren-kuskit kellottivat 341 kilometriä tunnissa aika-ajossa. Parempaan pystyivät vain molemmat Lotus-kuskit.

McLarenit olivat nopeimpia myös molemmilla väliaikamittauspisteillä ja maaliviivalla. Jos McLarenit saavat hyvän lähdön, niitä on vaikea ohittaa. Tämä näkyy myös kertoimissa: Hamilton 1.75, Button 3.00 - ja kaikilla muilla 18.00 tai korkeampi.

Kuten totesin jo aiemmin, oikea aika vedonlyöntiin McLarenin puolesta oli kaksi päivää sitten.

Nopein kierros -vihjeet

Kisan voitosta ei tarjota hyviä kertoimia, joten kannattaa vilkaista nopeimman kierroksen kertoimet. Monet asiat vaikuttavat siihen, kuka ajaa nopeimman kierroksen. Kyse ei ole vain siitä, kenellä on paras auto: tulos saattaa riippua myös siitä, kenellä on nopein auto kisan loppuvaiheilla tai kenellä on vähiten kuluneet renkaat.

Yhdeksän eri kuljettajaa on ajanut nopeimman kierroksen tänä vuonna. Sebastian Vettelillä noteerauksia on kolme ja Kimi Räikkösellä kaksi. Täyden listan näet täällä.

Vettel näyttää lupaavalta muunkin kuin vireensä perusteella. Red Bull väläytteli jo harjoituksissa loistavaa kisavauhtiaan. Red Bull -kuskien on ajettava taktisesti hyvin, sillä heillä on joukon toiseksi hitain huippunopeus. Vuonna 2010 Vettel ajoi todella pitkään ennen ensimmäistä varikkopysähdystään ja renkaidenvaihtoaan. Samanlainen suunnitelma tänään loisi ideaaliolosuhteet nopeimman kierrosajan ajamiselle. Kertoimella 10.00 hän on hyvä valinta.

Mercedes-kuskien kertoimet ovat myös houkuttelevia. Sekä Michael Schumacherille että Nico Rosbergille tarjotaan kerrointa 15.00. He näyttävät paljon kilpailukykyisemmiltä Monzassa kuin viime viikolla Belgiassa, teknisistä ongelmistaan huolimatta.

Keith Collantine on F1-blogi F1 Fanaticin toimittaja.