F1: Onko Lewis Hamiltonista vielä mestariksi?


Lewis Hamiltonin mestaruushaaveet saivat mahdollisesti kuoliniskun Singaporen GP:ssä.

Tiimille selvisi kisan alussa, että autossa oli kehittymässä vaihdelaatikko-ongelma. Toiveena oli, että Hamilton pystyisi ajamaan loppuun, mutta ongelma päätti britin kisan kierroksella 23.

Siihen asti Hamilton oli tehnyt kaiken oikein: McLaren MP4-27 starttasi paalupaikalta ja johti kisaa ilman huolenhäivää.

Neljäs pisteetön kisa kahdeksaan viimeiseen osakilpailuun jättää kuitenkin miehen laskeskelemaan mestaruushaaveiden realistisuutta.

Kertoimet nousussa

Ilman keskeytystä Hamilton olisi noussut 24 pisteen päähän F1-sarjaa johtavasta Fernando Alonsosta. Nyt eroa on 52 pistettä.

Psykologinen merkitys on valtava: 24 pistettä on vähemmän kuin yksi kisavoitto. 52 pistettä vaatii enemmän kuin kahden kisan voiton.

Hamiltonin mestaruuskerroin onkin vähemmän yllättäen noussut lukemaan 8,00.

Historian oppitunnit

Hamiltonille lohtua tuo se, että muut kuskit ovat menneisyydessä olleet vastaavan pistemäärän päässä johtavasta, mutta nousseet silti F1-sarjan voittoon. Kisoja on ollut jäljellä jopa vähemmän kuin nyt.

F1 on muuttanut pistesysteemiään muutamaan kertaan viime vuosina, joten on helpompaa tutkia asiaa sen kautta, paljonko pisteitä voitosta saa. Tässä vaiheessa Hamilton on 2,08 voittoa Alonsoa perässä ennen kuutta viimeistä kilpailua.

Vuonna 2007 Kimi Räikkönen oli 1,7 voittoa jäljessä ennen kahta viimeistä kilpailua. Hän voitti kuitenkin molemmat kisat ja vei yllättäen mestaruuden.

Hamilton ei varmasti ole unohtanut sitä, sillä juuri hän hävisi Räikköselle mestaruuden. Uhkapeli renkaiden kanssa Kiinassa vei Hamiltonin ulos radalta ja johti keskeytykseen. Viimeisessä kisassa yllätti, sattumaa tai ei, vaihdelaatikko-ongelma.

Hamilton ei voi kuitenkaan luottaa siihen, että kokenut Alonso antaa pisteitä pois yhtä helposti. Alonso on ollut tasaisuuden ilmentymä tällä kaudella kahdeksalla palkintopallisijallaan.

Hamiltonin mahdollisuudet

Hamiltonin mestaruusmahdollisuudet eivät ole epärealistisia, mutta mahdollisuus on pieni. Nyt eron Alonsoon on kutistuttava jokaisena kisaviikonloppuna.

Alonson auto ei ole nopein, mutta Ferrari F2012 on osoittautunut monipuoliseksi, hyväksi sadesäällä ja Red Bullia tai McLarenia luotettavammaksi.

Kesätauon jälkeen Alonso on ollut kahdesti kolmas. Belgian osakilpailu jäi kesken ilman miehen omaa syytä. Jos Alonso ottaa jatkossakin 15 pisteen arvoisia kolmossijoja, Hamilton tarvitsee vähintään viisi voittoa ja kakkossijan.

Hamiltonin auto on tällä hetkellä erittäin kilpailukykyinen ja tallikaverin menopeliä parempi. On silti paljon pyydetty, että hän voittaisi lähes kaikki loput kilpailut Vettelin ja Alonson tapaisia kilpakumppaneita vastaan.

Hamilton tarvitsee sitä, että esimerkiksi Jenson Button ja Red Bull -kuskit sijoittuvat hänen ja Alonson väliin. Nämä autot riittävät temppuun, mutta Alonso on näyttänyt toistuvasti, että hän saa kaiken irti Ferraristaan. Alonso pääsee joka kisaviikonloppu potentiaalinsa edellyttämälle tasolle.

On huomattavaa, että sekä Hamilton että Vettel ovat jääneet tällä kaudella kahdesti pisteittä autojensa takia. Kumpikin antaisi varmasti aika paljon siitä hyvästä, että epäonnen laki pätisi tasaisesti ja Alonso joutuisi vuorostaan vaikeuksiin.

F1 toimii kuitenkin niin hyvin harvoin.

Keith Collantine on F1-blogi F1 Fanaticin toimittaja.

Lue lisää Collantinen tekstejä täällä.