Singaporen GP: F1-sarjan katutappelijat


Singaporen kaduilla käydään 20 kilpailun F1-sarjan 14. osakilpailu.

Vuonna 2008 ohjelmistoon tulleesta Singaporen Grand Prix'sta on tullut pikavauhtia kuskien, tallien ja fanien suosikki. Yökilpailu, eksoottiset F1-autot ja Singaporen futuristinen siluetti on loistava kombinaatio.

Itse rata on yksi sarjan pahimmista. Kierroksella on 25 mutkaa, joista useimmat ovat hitaita ja tiukkoja. Tämä ja korkeat lämpötilat tarkoittavat sitä, että jarrut ovat kovilla.

Samoin käy kuljettajille, sillä radalla on paljon pomppuja ja kisa venyy lähes sallitun kahden tunnin ylärajoille.

Tämä on todellinen katurata, eli rataa eivät ympäröi isot asfaltti- ja ruohoalueet, vaan kiinteät ja joustamattomat esteet.

Vaatii paljon taitoa hallita F1-autoa tällaisella radalla. Eli ketkä F1-kuljettajat kantavat Singaporen katutappelijoiden mainetta?

Fernando Alonso

Tehdään tämä heti selväksi: Alonson vuoden 2008 voittoa avitti hänen tallinsa huijaus.

Niille, jotka eivät muista: Renault käski Alonson tallikaveri Nelson Piquet juniorin ajaa autonsa rataa reunustaviin esteisiin, jotta radalle saatiin turva-auto ja Alonso pääsi ajamaan epätodennäköiseltä näyttäneeseen voittoon.

Jos unohdetaan se, niin Alonson ominaisuuksia tällä radalla ei voi sivuuttaa.

Vuonna 2009 hän raahasi kehnon Renault R29:n palkintopallille ensimmäisen ja ainoan kerran sillä kaudella.

Seuraavana vuonna hän otti Singaporessa yhden uransa upeimmista voitoista. Red Bullin auto oli puhtaasti suorituskyvyltään parempi, mutta Alonso vei paalupaikan Sebastian Vetteliltä ja kesti kovan, koko kisan mittaisen paineen.

Viime vuonna palkintopalliputki katkesi neljänteen sijaan Red Bull -autojen ja Jenson Buttonin McLarenin takana.

Tänä vuonna F2012 on kuitenkin jälleen tienraivaajien joukossa. Ferrari on myös yksi nopeimmista talleista varikolla, mikä auttaa Singaporessa. Se ja Alonson hyvät Singapore-taidot puoltavat aikaista vetoa hänen puolestaan kertoimella 5,0.

Lewis Hamilton

Hamiltonilla on ollut hyvät ja huonot hetkensä Singaporessa. Hän voitti kilpailun kaalupaikalta 2009, vaikka KERS-järjestelmä reistaili.

Vuonna 2010 hänen voittotaistelunsa oli ohi, kun Hamilton sotkeutui Mark Webberin kanssa. Viime kauden kisa on paras unohtaa, sillä kisan pilasi kolarointi Felipe Massan kanssa.

Hamiltonin potentiaalista ja hänen kyvystään tuhlata sitä ei ole epäilystä. Tänä vuonna hän on kuitenkin välttänyt vastaavat virheet. Singaporeen lähtiessä hänellä on allaan kaksi voittoa kolmesta viime kisasta.

Siksi hän on voittajasuosikki kertoimella 2,85.

Timo Glock

Timo Glock on ollut loistava Singaporessa aina, kun hän on saanut käyttöönsä esittelykelpoisen auton.

Hän ajoi Toyotalla uransa parhaaseen sijoitukseen toiseksi 2009. Singaporen avauskilpailussa vuotta aiemmin hän oli neljäs.

Sittemmin Glock on joutunut tulemaan toimeen koneistolla, joka riittää vain takarivien lähtöruutuihin, mutta se ei ole lannistanut miestä.

Vuonna 2010 hän ajoi yhdeksän kierrosta 11. sijalla Virginillä ja piti muun muassa Adrian Sutilin ja Nico Hulkenbergin takanaan, vaikka heidän autonsa olivat jopa kaksi sekuntia nopeampia kierroksella.

Pistesijakin on kaukainen haave niin kauan kuin Glock ajaa Marussialla. Hänen voittokertoimensa on hurja 7500,00. Siitä on parempi pysyä kaukana.

Keith Collantine on F1-blogi F1 Fanaticin toimittaja.

Lue lisää Keith Collantinen tekstejä täällä.