Malesian GP: Sade vaikeuttaa Mercedesin urakkaa


Kauden ensimmäisessä osakilpailussa Mercedes oli omaa luokkaansa. Millaiset siis ovat kilpailijoiden mahdollisuudet tänä viikonloppuna Malesiassa - ja kannattaako kenenkään muun puolesta ainakaan laittaa rahaa likoon?

Pikavilkaisu aika-ajojen kertoimiin riittää kertomaan, kuinka vahvasti Mercedes hallitsee F1-sarjaa tällä hetkellä. Lewis Hamilton ja Nico Rosberg (paalupaikkakertoimet 1,50 ja 2,40) ovat selviä suosikkeja. Kolmossuosikki Sebastian Vettelin kerroin on huimaava 25,00.

Kannattaako tällaisia vetoja siis edes harkita? On syytä muistaa, että vuosi sitten Vettel jäi sateisessa Sepangissa vain viiden sadasosasekunnin päähän paalupaikasta. Sade on Kaakkois-Aasiassa yleistä tähän aikaan vuodesta, mutta tällä hetkellä Malesiaan ennustetaan lauantaiksi kuivaa säätä.

Sunnuntainen sade nostaa Force Indian kiinnostavuutta

Australian F1 Grand Prix : News Photo

Sunnuntai-iltapäiväksi sen sijaan luvataan sadekuuroja, jotka voivat osua yksiin kisan alun kanssa, ja Malesiassa sadekuuro ei tarkoita mitään tihkusadetta. Kuljettajat tietävät, että kun taivas tummenee, rata on todennäköisesti läpimärkä muutamassa minuutissa.

Normaalisti McLaren-kuskit olisivat helppoja peli-ideoita sadekelissä. Jenson Button on erinomainen sadekelin kuljettaja, joka osaa lukea muuttuvia olosuhteita täydellisesti. Kuusi vuotta sitten Button voitti Malesian GP:n, joka silloin lyheni sateen takia. Myös Fernando Alonso hallitsee sadekelin metkut, ja lisäksi hän on valloittanut Malesian kolmesti. Kaksikon kannalta valitettavasti uusi McLaren-Honda ei kuitenkaan ole tällä hetkellä luotettava. Jos auto ylipäätään toimii, se tuppaa jäämään joukon hännille, joten McLarenit kannattaa unohtaa.

Sateen sattuessa sunnuntain kiinnostavimmat kuskit löytyvät Force Indian autojen ohjaamoista. Tallin auto on toistaiseksi ollut todella luotettava, ja kumpikin Force India -kuski tunnetaan hyvistä suorituksistaan vaikeissa oloissa. Esitykset Brasilian sadekelikisoissa 2010 ja 2012 ovat Nico Hülkenbergin tähänastisen uran kohokohtia. Sergio Perez oli lähellä voittoa sateisessa Malesiassa vuonna 2012.

Kummankin Force India -kuljettajan kerroin pelkästään sijoittumiselle kolmen joukkoon on 101,00, eikä tämä ole edes herkullisin kerroin. Kerroin sille, että jompikumpi Force Indioista on Mercedesten jälkeen ensimmäinen auto, joka saapuu maaliin, on 301,00. Tallin autot kulkivat viime vuonna Bahrainissa ja Kanadassa niin komeasti, että vetojen osuminen ei ole mahdottomuus. Se tosin vaatii apua säiden haltijoilta.

Kuljettaja vastaan kuljettaja

AUTO-PRIX-BHR-F1 : News Photo

Unibetin kerrointarjonnassa on myös kahden kuljettajan välisiä kaksintaisteluja. Kerroin Rosbergin voitolle Hamiltonista on 2,70.

Daniel Ricciardon voitolle Kimi Räikkösestä on annettu hieman korkeampi kerroin 3,10. Tarjous on mielenkiintoinen, sillä Australiassa Ricciardo oli Räikkösen edellä ennen varikkorumbaa.

Räikkösen Ferrari vaikuttaa tällä hetkellä kilpailukykyisemmältä kuin Ricciardon Red Bull. Australiassa Red Bullia kuitenkin kiusasivat ongelmat Renaultin toimittaman moottorin kanssa. Tälle viikonlopulle on tehty parannuksia, joten Red Bullin edesottamuksia perjantain harjoituksissa kannattaa pitää silmällä.

Lyö vetoa Malesian GP:stä täällä!