Malesian GP: tekniikkaongelmat uhkaavat Mercedesiä


F1-kauden avauskisa tarjoaa yleensä enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Näin kävi myös kaksi viikkoa sitten.

Nico Rosberg vei Mercedeksensä käytännössä huviajelulle Melbournen Albert Parkiin ja kuittasi huvista 25 pistettä sekä MM-sarjan kärkipaikan. Se oli odotettavissa testien perusteella. Mercedeksen etu näytti ajoittain olevan jopa sekunti per kierros.

Kisassa tapahtui kuitenkin muutakin, ja kauden avaus tarjosi mielenkiintoisia pointteja niille, jotka etsivät hyviä vetokohteita tämän viikon Malesian osakilpailuun.

Mercedeksellä luotettavuusongelma

Melbournessa paalupaikalta startannut Lewis Hamilton oli ulkona kisasta jo kahden kierroksen jälkeen. Hän joutui vaativien uusien moottorisäätöjen uhriksi: kuljettajat saavat käyttää kauden aikana vain viittä pelottavan monimutkaista V6-turbohybridiä.

Mercedeksellä on paljon suorituskykyä, mutta auton luotettavuus ei todellakaan ole mikään itsestäänselvyys. Hamiltonin auto hajosi myös Australian ensimmäisissä harjoituksissa. Tänä viikonloppuna Mersu-kuskit ovat selviä voittajasuosikkeja (Hamiltonin kerroin 2,50, Rosbergin 2,75), mutta ei ole vaikea kuvitella voiton karkaavan MErcedeksen käsistä.

Kilpakumppaneiden tämän hetken kertoimet ovat todella houkuttelevia. Kolmossuosikki Sebastian Vettelin voittokerroin on 12,00, mutta Red Bull on yksi tämän hetken vaikeimmista talleista, mitä tuloskunnon ennakointiin tulee.

Vettel kärsi jatkuvista tekniikkaongelmista avauskisassa. Sen sijaan hänen uusi tallikaverinsa Daniel Ricciardo teki hyvää työtä. Hän ajoi aika-ajoissa RB10-autonsa toiseen lähtöruutuun ja sijoittui myös kisassa toiseksi. Ricciardo kuitenkin hylättiin kisan jälkeen, kun selvisi, että hänen autonsa oli toistuvasti käyttänyt bensaa yli sallitun rajan (100 kiloa tunnissa).

Oliko Red Bullin yllätysmenestys vain sääntörikkomuksen ansiota? Tottakai talli hyötyi siitä, mutta autossa itsessään tuntui olevan hyvä tasapaino ja paljon pitoa. Talven aikana jäähdytys oli tallille iso ongelma, mutta sekin tuntui pysyvän hallinnassa Australiassa. Auton hyvät ominaisuudet nousivat esiin tavalla, josta ei testeissä ollut tietoakaan. Jää nähtäväksi, pystyykö Red Bull samaan Malesian kuumuudessa.

Miten käy McLarenin ja Ferrarin?

McLarenilla on ennen viikonloppua niukka johtoasema valmistajien MM-sarjassa. Tallissa ollaan luottavaisia, että MP4-29:stä löytyy lisätehoja nopeasti. Sekä Jenson Button että hienosti aloittanut tulokas Kevin Magnussen ylsivät palkintopallille Australiassa, ja Malesiassa kummankin GP-voiton kerroin on 15,00.

Ferrari-kuskeja hidastivat sähköongelmat. Niiden takia sen autot eivät päässeet huippunopeuksiin. Malesian pitkällä suoralla sama ongelma kävisi kalliiksi. Siitäkin huolimatta Kimi Räikkösen voittokerroin on yllättävän korkea 30,00.

Aika hypätä Williamsin kelkkaan

 

Avausviikonloppuna Williams oli todennäköisesti se talli, joka jäi kauimmas potentiaalistaan.

FW36 on selvästi parempi auto kuin tallin viimevuotinen menopeli, mutta aika-ajoissa kuskeille selvisi, että märän radan kanssa auto ei tullut toimeen. Molemmat kuskit jäivät lähtöruudukossa riveille ynnä muut. Felipe Massa tipahti rivistä kisan ensimmäisessä mutkassa. Valtteri Bottas nousi 15. sijalta viidenneksi, vaikka osui kisan aikana reunukseen.

Jos tämä viikonloppu sujuu mutkattomammin, sekä Massalla että Bottaksella on mahdollisuuksia palkintopallille. Williams on ensimmäisenä tallina haaskalla, jos Mercedes ajautuu ongelmiin. Kummankin kuskin kerroin sijoittumiselle kolmen joukkoon on 3,00. Kisavoiton kerroin on Massalla 12,00 ja Bottaksella 15,00.

Keith Collantine on F1-blogi F1 Fanaticin toimittaja.