Räikkönen vahvoilla kisassa, heikoilla aika-ajoissa


Ei kahta ilman kolmatta, saattaa Lotuksen F1-tähti Kimi Räikkönen pohtia tulevan viikonlopun kynnyksellä, kun F1-sirkus rantautuu Espanjaan ja Katalonian moottoriradalle, tarkemmin sanottuna Circuit de Catalunyalle. Peliyhtiö Unibetilla Räikkösen voittokerroin Espanjan GP:hen on tällä hetkellä joukon toiseksi pienin, mutta aika-ajomenestystä Lotus saa Unibetin mukaan edelleen odotella.

Räikkönen on tällä hetkellä toisena kuljettajien MM-pisteissä. Eroa kärjessä puskevaan Red Bullin Sebastian Vetteliin on kuitenkin vain kymmenen pistettä. Unibetin kertoimissa tulevan viikonlopun Espanjan GP:n todennäköisin voittaja on kertoimella 3 juuri Vettel tai Fernando Alonso. Räikkösen kerroin on puolestaan toiseksi pienin, eli 5. Muista suomalaiskuskeista Nico Rosberg saa kisavoitolle kertoimen 25 ja Valtteri Bottas peräti kertoimen 1500.

Kaksi kuskia vastakkain laittavissa vedoissa Unibet uskoo Räikkösen lyövän niin Lewis Hamiltonin kuin tallikaverinsa Romain Grosjeanin. Räikkösen kisan nopein kierros toisi puolestaan panokset takaisin kertoimella 10.

Aika-ajon merkitys korostuu – Lotuksella edelleen vaikeaa

Lotuksella on ollut hankaluuksia löytää vauhtia tämän kauden aika-ajoissa. Räikkösen aika-ajosijoitukset ovat olleet 7., 10., 2. ja 8. Unibet ei usko kärkivauhtiin myöskään Espanjassa. Räikkösen kerroin paalulle on 12, joka on kuskien joukosta vasta kuudenneksi pienin. Unibetin mukaan Räikkönen pesee kuitenkin myös aika-ajoissa tallikaverinsa Grosjeanin kertoimilla 1,35 vastaan 3,00.

Aika-ajot ajetaan tuttuun tapaan lauantaina. Tämän jälkeen hahmottuvat myös sunnuntain GP:n todelliset voimasuhteet.

– Aika-ajon merkitys Espanjassa on suuri, sillä tällä radalla ohittaminen on paljon vaikeampaa kuin vaikkapa edellisessä osakilpailussa Bahrainissa. Uskoakseni meillä on muutamia ideoita aika-ajovauhdin lisäämiseksi, joten lauantaista on tulossa mielenkiintoinen päivä, tuumaa Räikkönen Autosportin haastattelussa.

Nykyinen Katalonian rata on isännöinyt F1-väkeä jo vuodesta 1991 lähtien. Myös suomalaisten GP-muistot radan varrelta ovat olleet vuosien saatossa iloisia. Mika Häkkinen kaasutteli Katalonian valtiaaksi kolmesti vuosina 1998–2000 ja Kimi Räikkösenkin palkintokaapista löytyy kaksi pokaalia muistona Circuit de Catalunyan kesyttämisestä.

– Olen voittanut Espanjassa jo kahdesti, joten totta kai minun on kiva lähteä tulevaan kisaan. Katalonian rata on siinä mielessä armoton, että kaikkien auton säätöjen täytyy olla optimaalisesti kohdillaan, mikäli meinaa ajella kärkisijoista. Toivottavasti saamme automme siihen kuntoon, että pystymme taistelemaan kisan voitosta, mietiskeli Lotuksen kirkkain helmi ennakkotunnelmiaan.

Unibetin kaikki F1-kertoimet