Varmisteleeko Vettel Intiassa?


Tänä viikonloppuna kisataan kolmas Intian GP. Kahdella viime kerralla Red Bullin Sebastian Vettel on ollut täysin ylivoimanen Buddh International Circuit -radalla: kukaan muu kuski ei ole pitänyt näissä kisoissa johtoasemaa edes yhden kierroksen ajan. Unibet antaa Vettelin kolmannelle peräkkäiselle voitolle Intiassa ja tämän kauden kuudennelle peräkkäiselle voitolle kertoimen 1,30.

Japanin GP oli oiva osoitus siitä, kuinka kova haaste Sebastian Vettelin voittaminen on tällä hetkellä. Tekninen vika ja huono lähtö pudottivat Vettelin kisan alussa kolmanneksi. Edelle jäivät miehen oma tallikaveri sekä nopea Romain Grosjean. Vettel odotti kuitenkin hetkeään ja hyökkäsi kisan loppuvaiheissa Grosjeanin ohi viidenteen peräkkäiseen voittoonsa.

Paras syy lyödä vetoa Vetteliä vastaan on se, että tänä viikonloppuna hän saattaa tyytyä vain minimisuoritukseen, jolla miehen neljäs maailmanmestaruus ratkeaisi. Esimerkkitapaus löytyy vuoden 2011 Japanin kisasta, jossa Vettel tyytyi kolmossijaan, joka riitti mestaruuden varmistamiseen. Tuolloin hän ei lähtenyt jahtaamaan Jenson Buttonia jaFernando Alonsoa.

Tässä skenaariossa tallikaveri Mark Webberillä olisi hyvä mahdollisuus hyötyä. Miehen kauden ensimmäisen GP-voiton kerroin on 4,25. Vettelin ei tarvitse tänä viikonloppuna välttämättä edes ajaa maaliin varmistaakseen mestaruutensa. Jos Fernando Alonso sijoittuu huonommin kuin toiseksi, Vettel vie mestaruuden riippumatta muista tapahtumista.

Vettel poislukien parhaita pelivaihtoehtoja ovat kuitenkin Lotus-kuskit. Red Bullin tavoin Lotuksen autoissa on Renaultin moottorit. Kilpailevat tallit uskovat, että Renault on saanut aikaiseksi merkittäviä parannuksia pito-ominaisuuksiin. Kahdessa viime kisassa Renault-moottoreilla ajaneet kuskit ovat vallanneet palkintopallin.

Romain Grosjean on tällä hetkellä loistovireessä. Hän ampaisi Japanissa kärkeen heti lähdöstä ja piti ykkössijaa hallussaan 26 kierrosta, eli lähes puolet kilpailusta.

Pirelli tuo Intiaan renkaat, jotka ovat merkittävästi pehmeämmät kuin aiemmin käytetyt mallit. Lotus on yleensä suosinut näitä aggressiivisempia renkaita ja kuumia olosuhteita, jollaiset Intiassa todennäköisesti vallitsevat.

Näin ollen Grosjeanin voittokerroin 15,00 ja myös Kimi Räikkösen voittokerroin 30,00 ovat houkuttelevia, vaikka Räikkösen aika-ajovire ei viime aikoina ole ollut kovin vahva.

Vedonlyönti Vetteliä vastaan on tällä hetkellä riskialtista. Vettelin lisäksi vain viisi muuta kuskia F1-historiassa on pystynyt voittamaan viisi kilpailua peräkkäin. Nekin putket kuitenkin päättyivät joskus, ja niin päättyy Vettelinkin.

Intian GP:n kaikki kertoimet täältä.