US Open: Tiger Woods valmiina näyttämään kyntensä


Edessä on yksi kiinnostavimmista major-turnauksista pitkään aikaan, sillä sää on pistänyt kaikki suunnitelmat uusiksi. US Open kilpaillaan Merion GC -kentällä. Yhdysvaltojen gofliitto toivoi Merionin kentän olevan niin nopea ja kova kuin mahdollista, mutta viime päivien sateiden takia alusta on läpimärkä ennen vuoden toista major-turnausta.

Tiger Woods (voittokerroin 6,50) on turnauksen ennakkosuosikki. Rory McIlroyn kerroin puolestaan on hyvinkin pelattava 23,00, etenkin pehmeät olosuhteet huomoiden. Masters-voittaja Adam Scott kilpailee kahdella ensimmäisellä kierroksella tämän kaksikon kanssa. Tällä viikolla nähdään mielenkiintoisia ryhmiä: koviin lyönteihin luottavat Bubba Watson, Nico Colsaerts ja Dustin Johnson on isketty samaan kimppaan pommittamaan itsensä kentän läpi. Juonittelijat Graeme McDowell, Jim Furyk ja Zach Johnson puolestaan taktikoivat itsensä kentän läpi samassa ryhmässä. McDowell on saanut kerrointenlaskijoilta luottoa kertoimen 23,00 muodossa.

Kenttä - Merion GC

Päätös tuoda US Open Merionille herätti monenlaisia reaktioita. Rata on noin 6400 metriä pitkä ja sen par-tulos on 70. Pelaajat odottavat haastetta innoissaan, mutta kuten todettua, sateen ansiosta haaste ei välttämättä olekaan enää odotetun kova. Tarkkuus on silti tärkeää, sillä karheikolle ei ole syytä päätyä. Tavoitteena oli saada kenttä nopeaksi, mutta pehmeä kenttä suosii hyviä wedge-pelaajia entistäkin enemmän. Olivat olosuhteet sitten mitä tahansa, kärsivällisyys ja kentän hallinta ovat avainominaisuuksia. Kentän loppuosuus on yksi vaikeimmista päätösosuuksista, joita pelaajat joutuvat kohtaamaan.Kolme voittajaehdokastaGraeme McDowell (voittokerroin 23,00, sijoitus viiden joukossa 5,75) on lähes pakkovalinta, kun huomioidaan hänen aiemmat suorituksensa US Openissa sekä tilastonsa vastaavilla kentillä. Hän on tilastoykkönen sekä draivien tarkkuudessa että scrambling-tilastossa. Itseluottamus on myös korkealla pelaajan voitettua äskettäin kaksi turnausta PGA-kiertueella. Lisäksi McDowellilla on kaikki US Openissa tarvittavat ominaisuudet. Gmac on jo sanonutkin, että kenttä sopii hänelle. Kiitos henkisen kovuutensa, järkevän pelitapansa ja kentänhallintansa McDowell on vahvoilla Merionissa.

Matt Kuchar (23,00 ja 5,75) on kiertueen kovakuntoisimpia pelaajia. Hän tulee US Openiin allaan kakkossija Colonialin turnauksessa ja voitto Jack's Placesta. Hänen portfolioonsa lisättiin äskettäin Memorial-titteli. CV:stä löytyi jo voittomerkinnät tämän vuoden WGC Matchplaysta ja viime vuoden Players Championshipistä. Entinen Yhdysvaltain amatöörimestari on nyt maailmanlistan nelonen.

Jim Furyk (40,00 ja 9,00) on pelaaja, joka voi toden teolla hyötyä sateesta. Myös vuoden 2003 US Open -voittaja on esiintynyt tässä turnauksessa perinteisesti hyvin. Furyk hallitsee US Open -kentät, ja Merion on kuin hänelle tehty. Furykilla on viime aikoina ollut vaikeuksia puttiensa kanssa etenkin nopeilla kentillä ja 1,5-3 metrin etäisyyksillä. Pehmeä kenttä sopiikin hänelle varsin hyvin. Furyk on yksi lajinsa parhaista pitkillä rautamailoilla ja draivien tarkkuustilastossa neljäntenä tämän vuoden osalta.

Mahdolliset yllättäjät

Merion GC vastaa monelta osin St. Georgesin kenttää, joka isännöi Kanadan avoimia vuonna 2010. Myös St. Georges on lyhyt, noin 6400-metrinen kenttä, jonka par-tulos on 70. Merionin tavoin myös siellä on paksu karheikko. St. Georgesin valloitti tuolloin Carl Pettersson (voittokerroin 200,00). Petterssonin edellinenkin voitto tuli kiertueen lyhimmällä kentällä, viime vuonna Hilton Headissa. Ruotsalainen on tulosten perusteella nousukunnossa, joten myös kerroin 40,00 Petterssonin sijoittumiselle viiden joukkoon näyttää kelpo valinnalta.

Lyö vetoa US Openista täällä!