PGA-kiertue: fanien suosikki Mickelson vahvoilla Pebble Beachilla


Fanien suosikki Phil Mickelson ja nouseva tähti Dustin Johnson ovat vedonlyönnin ykkösnimet ennen Pebble Beachin Pro-am-turnausta. Se ei ole mikään ihme, sillä he ovat voittaneet tapahtuman kolmesti neljän viime vuoden aikana ja kummallakin on tililläään myös voitto. Mickelson (voittokerroin 7,50) pääsee puolustamaan viime vuotistaan voittoa tuoreena Phoenix Openin voittajana. DJ (8,50) taas voitti kauden avaustapahtuman Hyundai TOC:n.

Tällä viikolla pelataan pro-am-formaatilla. Mukana on Bill Murrayn ja Ray Romanon kaltaisia tunnettuja golfaavia jullkkiksia. Tunnelma tulee olemaan huomattavasti rennompi kuin viime viikolla Scottsdalessa. Pelaajat kiertävät kolmella kentällä. Viimeisenä pelipäivänä eli sunnuntaina pelaavat parhaat 25 amatööriä.

Kentät - Spyglass Hill, Monterey Peninsula, Pebble Beach

Kuten todettua, torstain ja lauantain välillä pelaajat kiertävät kaikilla kentillä. Isäntäkenttä Pebble Beachilla pelataan sunnuntain finaalikierros. Kaikki kentät ovat alle kuuden ja puolen kilometrin pituisia ja ne rakennetaan amatööripelaajille sopiviksi. Se tarkoittaa reikien helpompia sijainteja, eikä karheikko ole niin armoton kuin vuoden 2010 US Openissa. Vähimmät lyönnin nähdään Monterey Peninsulan rannikkoradalla. Tuulella tulee olemaan osuutensa etenkin Pebble Beachilla.

Kolme poimintaa

Padraig Harrington sanoi viime viikolla olevansa ruosteessa, mutta hän mainitsi myös, että matka Phoenixiin oli loistavaa valmistautuvista tähän viikkoon. Hän pääsee nyt hyvillä fiiliksillä lyömään hynttyyt yhteen JP McManusin kanssa. Hän on sijoittunut Pebble Beachilla useampaan otteeseen 25:n parhaan joukkoon, esimerkiksi vuoden 2010 US Openissa. Harrington oli kaikesta "ruosteestaan" huolimatta viime viikolla kymmenen parhaan joukossa ja häntä kannattaa pitää silmällä nytkin. Padraig oli viime vuonna Pebble Beachilla jaettu seitsemäs. Hänen voittokertoimensa on 25,0, sijakerroin (paikka viiden joukossa) 6,0.

Tim Clark on pelannut hyvin Pebble Beachilla ja sijoittunut useasti kymmenen tai 20 parhaan joukkoon. Vuoden 2010 US Openissa hän sijoittui jaetulle 12. sijalle. Clark on päässyt tällä kaudella jo hyvään vauhtiin. Mies sijoittui Sony Openissa kakkoseksi. Viime viikolla Phoenixissa hän oli viidenkymmenen parhaan joukossa, ja näiden kenttien pituus sopii pelaajalle Phoenixia paremmin. Hän lyö tarkasti tiiltä griinille, joten Clarkin pitäisi pärjätä, kunhan putti toimii. Eteläafrikkalaisen voittokerroin on 35,00, sijakerroin 8,00.

Steve Marino (voittokerroin 50,00, top 5 -kerroin 11,00) on palannut kentille loukkaantumisten jälkeen. Birdie-kone rakastaa tätä tapahtumaa. Hän johti Pebble Beachilla kolmen kierroksen jälkeen vuonna 2010 ja sijoittui viiden joukkoon sekä 2010 että 2011. Vuonna 2008 hän oli birdie-tilaston kärki ja jo tänä vuonna hän on puttitilaston kärkipäässä. Marino sijoittui viidentoista parhaan joukkoon Torrey Pinesissa, jossa hän avasi kautensa. Comeback jatkunee hyvissä merkeissä.

Taustalla

Charlie Wi aloitti viimevuotisen kilpailun lyömällä 61 lyöntiä rantaradalla ja johti kolmen kierroksen jälkeen. Hermot pettivät sunnuntaina, jolloin hän aloitti huonosti. Myöhemmin hän sai juonesta kiinni ja ylsi lopulta kakkoseksi. Wi oli todella vahva suurimman osan kilpailusta viime vuonna ja voi olla jälleen haastajien joukossa. Hänen voittokertoimensa on 70,00, Win sijakerroin puolestaan on 15,00.

Lyö vetoa turnauksesta täällä.