Harri Nummela kirii Kummolan seuraajaksi


Suomen Jääkiekkoliiton liittovaltuusto valitsee Kalervo Kummolan seuraajan ensi lauantaina 28. marraskuuta. Liittovaltuuston puheenjohtajistosta koostuva valmisteluvaliokunta kelpuutti loppusuoralle Heikki Hiltusen, Harri Nummelan ja Jukka Toivakan. Peliyhtiö Unibet uskoo, että Nummela kirii lauantain vaalissa uudeksi puheenjohtajaksi.

Unibet avasi puheenjohtajakertoimet 30.9. ja tuolloin kerroinsuosikki oli liiton hallituksen jäsen, Liigaan nousevan Mikkelin Jukurien puheenjohtaja ja liikemies Jukka Toivakka kertoimella 2,25. Tilanne on kuitenkin muuttunut ja Unibetin voittajasuosikkina loppusuoralle lähtee OP-ryhmän varallisuudenhoidon liiketoimintajohtaja Harri Nummela, jonka kerroin on tippunut 6,00:sta 2,30:een. Nummelalla ei ole seurataustaa ja hänen huhutaan olevan myös Kummolan suosikki seuraajaksi.

Toivakan valinnalle Unibet antaa nyt kertoimen 2,50 ja Vaasan Sportin hallituksen puheenjohtajalle, pörssiyhtiö Vaconin entiselle varatoimitusjohtajalle Heikki Hiltuselle kertoimen 2,60. Kisasta on siis odotettavissa tiukka.

Vielä vaalipäivänäkin voi tulla yllätyksiä, koska yhdistyslain mukaan kuka tahansa valtuuston jäsen voi ehdottaa ketä tahansa puheenjohtajaksi. Unibet ei usko mustien hevosten mukaantuloon.

Unibetin kertoimet
Suomen jääkiekkoliiton seuraava puheenjohtaja

Nummela, Harri 2,30
Toivakka, Jukka 2,50
Hiltunen Heikki, 2,60