Elitserien: päivän parhaat vedot


Päivän peli: tupla Norrlannista

Aloitamme Örnsköldsvikistä ja ottelusta Modo-Rögle. Kumpikin joukkue on aloittanut huonosti: Modo kolmella tappiolla, Rögle voitti ensimmäisen ottelunsa viime kierroksella (5-2 Färjestadia vastaan). Modon isoin ongelma on odotetusti se, että joukkue päästää liikaa maaleja. Valmentaja Markus Näslund oli rohkea, kun hän aloitti kauden maalivahteinaan kokematon Oscar Alsenfelt ja Ruotsin kentillä debytoinut Bernhard Starkbaum. Viidessä ottelussa omiin on mennyt 15 maalia, ylivoimaisesti eniten koko sarjassa.

Röglen otteluissa maalit ovat olleet tiukemmassa. Växjöstä tulleesta Martin Gerberistä odotetaan avainpelaajaa. Hän on maalivahtipörssin toinen seitsemällä päästetyllä osumalla ja hyvällä torjuntaprosentilla 93,8.

Modon hyökkäys on kuitenkin vahva. Joukkue jahtaa avausvoittoaan kotihallissa, eikä Gerber pysty pitämään joukkuettaan pystyssä kuinka pitkään tahansa. Ottelusta tullee maalirikas ja kotivoitto esimerkiksi lukemin 4-2 on hyvin mahdollinen.
Veto: Yli 4,5 maalia, kerroin 1,75

Jatkamme vielä syvemmälle pohjoiseen ja Norrbotteniin, jossa kohtaavat Luleå ja AIK. Joukkueet ovat aloittaneet kautensa aivan eri tavoin. Luleå on voittanut kolme ottelua peräkkäin ja pelasi European Trophyn lohkon läpi tappioitta. AIK ei ole vielä voittanut. AIK kärsi isoja menetyksiä kesän siirtomarkkinoilla ja joukkueen hyökkäys näyttää juuri odotetun heikolta. Maalillakaan ei enää seiso luotettava Viktor Fasth.

Luleå on aiempia kausia viihdyttävämpi ja hyökkäävämpi joukkue, joka saattaa laittaa ison vaihteen päälle tässä ottelussa. Kotivoitto ja lopputulos mallia 3-0, 4-1 tai jopa 5-1 on lähellä. Sisään siis tasoitusveto, jossa Luleå voittaa vähintään kahdella maalilla.
Veto: Luleå (-1), kerroin 2,00

Tupla:
Modo-Rögle - yli 4,5 maalia
Luleå-AIK (0-1) - Luleå voittaa
Kerroin: 3,50