Elitserien: päivän parhaat vedot


Skellefteå AIK–Färjestad

Skellefteån alkukausi on ollut vaikea ja johtavien pelaajien loukkaantumisten runtelema. John Klingberg ja Pierre-Edouard Bellemare ovat edelleen jonkin aikaa sivussa, mutta esimerkiksi Oscar Möller palannee tähän otteluun. Skellefteå on silti pärjännyt jotenkuten, kiitos laajan materiaalinsa. Vahvan kotijoukkueen saldo kotiotteluista on kaksi voittoa kolmesta ottelusta ja maaliero 10-6.

Färjestad aloitti sarjan huonosti kolmella tappiolla neljästä ensimmäisestä ottelusta, mutta nyt takana on 1-0-voitto vahvasta Luleåsta ja 4-1-vierasvoitto Timrå-ottelusta. Kerroinasettelussa Skellefteå on selvä suosikki, mutta minä en ole yhtä varma. Tuplamahdollisuus X2 antaa kertoimen 1,80, joka onkin illan paras poiminta.

Rögle–HV71

Nousijajoukkue Röglellä ei ole mitään hävettävää alkukautensa jälkeen. Joukkue on voittanut Färjestadin kotona ja torstaina kaatui vieraissa Växjö 3-1. Silti vain AIK on alempana sarjataulukossa.

HV71 on ollut pelillisesti ehkä vakuuttavin koko liigassa. Jason Krogin ja Rhett Rakhshanin muodostama tutkapari vaikuttaa voittavalta duolta, joka voi pitää hauskaa pitkälle kevääseen. Maalivahti Gustaf Wesslau on lisäksi luotettava puolustuksen peruskivi, joka HV:ltä on aiemmin puuttunut.

Vierasvoiton kerroin on 1,95. Vielä enemmän houkuttelee tasoituksellinen veto, jossa HV-71:n voitto yhdellä miinusmaalilla antaa kertoimen 2,60.

Växjö–Luleå

Edellinen ottelu oli paha arviointivirhe Växjöltä. Kotikentällä ei Växjön tilanteessa saa hävitä nousijajoukkue Röglelle. Fredrik Norrena romahti ja päästi kahdeksan maalia Linköpingiä vastaan. Rögleä vastaan mahdollisuuden sai Mattias Modig, joka jätti saumansa käyttämättä - 15 laukausta, kolme kiekkoa selän taakse.

Luleå hävisi tiistaina ensimmäistä kertaa koko kaudella European Trophy mukaanlukien. Asia korjaantui nopeasti 2-1-kotivoitolla Frölundasta. Luleå on selvästi Växjötä vakaampi joukkue, jonka pitäisi tänään voittaa ja tuoda rahat takaisin 2,15-kertaisesti.

Tupla
Skellefteå AIK–Färjestads BK X2 (1,80)
Rögle BK–HV71 (tasoitus 1–0) 2 (2,60)
Kerroin: 4,68

Skellefteå AIK–Färjestads BK X2 (1,80)
Växjö Lakers–Luleå 2 (2,15)
Kerroin: 3,87

Rögle BK–HV71 (tasoitus 1–0) 2 (2,60)
Växjö Lakers–Luleå 2 (2,15)
Kerroin: 5,59