Elitserien-finaalissa ratkaisun makua


Ruotsin kolmas jääkiekkofinaali pelataan illalla. Jos Skellefteå voittaa jälleen, mestarista ei käytännössä tule epäselvyyttä.

Skellefteå on vienyt molemmat aiemmat finaalikamppailut. Luulajassa voidaan käytännössä heittää hyvästit mestaruudelle, jos SAIK on tänäänkin vahvempi. Elitserienin pudotuspeleissä mikään joukkue ei ole koskaan noussut 0-3-tappioasemasta ottelusarjan voittoon.

Ensimmäisessä finaalissa Luleå pysyi Skellefteån kyydissä täydet 60 minuuttia. Johan Gustafsson pelasi maalissa loisto-ottelun ja piti joukkueensa mukana pelissä. Puolustuspeli toimi hyvin vielä avausottelussa, mutta romahti toisessa finaalissa täysin. Luleå teki tukuttain virheitä omassa päässä eikä Skellefteå mokannut ilmaisia mahdollisuuksiaan. SAIK teki alle viidessä minuutissa kolme maalia ja ottelu oli käytännössä sillä taputeltu.

Luleån puolustuspeli kärsi, kun joukkue yritti pelata hyökkäävämmin. Se kostautui. Kolmanteen otteluun Luleån on löydettävä runkosarjasta tuttu pelinsä, jotta finaalisarja pitkittyisi. On epäselvää, jatkaako Gustafsson maalilla edellisen kamppailun jälkeen. Avausottelussa loistanut veskari haparoi toisessa finaalissa, joten David Rautio saattaa saada mahdollisuutensa. Muuten Luleå jatkanee entisillä kokoonpanoillaan. Sami Sandell on poissa koko finaalisarjan.

Skellefteån ryhmästä lepovuorossa ovat Johan Forsberg ja Johan Alm.

Kertoimet: Skellefteå - Luleå

1. 1,77
X.
3,90
2.
4,05

Lyö vetoa Elitserienin finaaleista täällä!