Elitserienin pudotuspelit: Linköping kuskin paikalla HV71:tä vastaan


Linköpingin ja HV71:n välisen ensimmäisen puolivälieräottelun jälkeen moni ei antanut Linköpingille mitään palaa. Nyt LHC on voittanut kahdesti peräkkäin.

Edellinen ottelu alkoi juuri niin kuin play-off-ottelun kuuluukin, vauhdikkaalla ja fyysisellä pelillä. Se alkoi myös samalla tavalla kuin aiempi, HV71:n isännöimä kamppailu: HV:n nopealla avausmaalilla. Avauskohtaamisesta poiketen Linköping ei kuitenkaan siihen murentunut, vaan tasoitti viisi minuuttia myöhemmin. Tämän jälkeen ote siirtyi kuitenkin täysin HV71:lle, joka nakutti taululle 4-2-johtolukemat toisen erän seitsemännelle minuutille mennessä. Siihen HV:n maalit siltä illalta jäivätkin: Robin Figren kavensi 4-3:een ja Linköping otti komennon. Lopulta LHC vei ottelun 5-4. Ratkaisu syntyi rangaistuslaukauksesta, jonka tuomitseminen oli seuraavina päivinä kuuma puheenaihe.

Pelillisesti HV oli ottelussa niskan päällä. Se voitti laukaukset 38-24.

Nyt sarja palaa Linköpingiin, jossa kotijoukkue voitti viimeksi 6-1. Jos HV71 jatkaa samalla meiningillä kuin aiemmissa otteluissa, Linköpingille tulee vaikeaa, vaikka edellisessä kamppailussa voitto tulikin. Kummankin joukkueen maalipeli on ollut vähintäänkin ailahtelevaa. Jos jompikumpi veräjänvartija nousee esiin, ottelu on lähellä ratketa sen ryhmän eduksi.

Kertoimet: Linköping-HV71

Linköping: 2,45
Tasapeli: 3,75
HV71: 2,55

Lyö vetoa Elitserienistä täällä!