Ruotsin kiekkomestaruus katkolla torstaina


Ottelusarjan kolmannessa kohtaamisessa Luleå oli ensimmäistä kertaa pelillisesti parempi kuin Skellefteå, vaikka hävisi. Joukkue on sarjassa 0-3-tappioasemassa. Sen on pakko tehdä historiaa voittaakseen Ruotsin mestaruuden.

Kahden ensimmäisen finaalin perusteella sarjasta näytti tulevan Skellefteålle helppo ylikävely. Luleå oli selvästi vastustajaansa jäljessä kahdessa ensimmäisessä finaalissa, vaikka Skellefteå voittikin ensimmäisen pelin vain 1-0. Kolmannessa ottelussa Luleå pystyi jo luomaan paljon tekopaikkoja ja myös puolustamaan hyvin. Joukkue laukoi parikin kertaa tolppaan jahdatessaan tasoitusta, mutta se ei luonnollisesti riittänyt. Skellefteå piti pintansa ja voitti 2-1.

Kolmas ottelu oli pienten marginaalien peli. Skellefteå laukoi ylärimaan, kun edessä oli jo tyhjä maali. Siitä seurasi vastahyökkäys, josta Luleå iski osuman. Myöhemmin nähtiin vastaava tilanne toisinpäin: Luleålla oli loistava maalintekopaikka, mutta verkko heiluikin omassa päässä.

Luleån haaste on ennennäkemättömän kova. Elitserienin pudotuspeleissä mikään joukkue ei ole koskaan noussut 0-3-tappioasemasta 4-3-voittoon. Jos Luleå pystyy entisestään vähentämään oman alueen virheitään ja jatkamaan hyvää karvaustaan, neljännestä - ja kenties jopa viidennestä - ottelusta voi tulla erittäin mielenkiintoinen.

Skellefteå on tosin ollut vahva läpi kauden. Kun Luleån pelaajiston taso alkaa tippua alemmissa ketjuissa, leveällä materiaalilla operoiva Skellefteå jatkaa jyräämistä. Kuulostaa kaukaa haetulta, että Skellefteå ei pystyisi voittamaan mestaruutta. Todennäköisempää on, että kolmas kerta toden sanoo - Skellefteå on hävinnyt kahden viime kevään finaalit.

Kertoimet: Luleå - Skellefteå

1. 2,45
X. 3,75
2. 2,55

Lyö vetoa Elitserienin finaalista täällä!