Skellefteå-Linköping: Elitserienin välierät käyntiin


Elitserienin runkosarjaa hallinnut Skellefteå ei vuodattanut ylimääräistä hikeä pudotuspelien avauskierroksella. Torstaina Skellefteå ja Linköping iskevät yhteen ensimmäisessä välierässä.

Linköping aloitti puolivälierät huonoimmalla mahdollisella tavalla ottamalla rumasti tukkaan HV71:ltä avausottelussa. Ottelun jälkeen LHC ryhdistäytyi ja eteni semifinaaleihin. Vastassa on Skellefteå, joka on ollut toistaiseksi ylivoimainen. Brynäsistä ei ollut millään mittarilla Skellefteån pysäyttäjäksi puolivälierissä.

Hyvä uutinen Linköpingin kannalta on se, että Carl Söderberg on sovittanut pelikieltonsa ja palaa peliin. Skellefteå joutuu nyt paljon kovemmille kuin Brynäsiä vastaan. Toisin kuin gävleläisillä, Linköpingin itseluottamus on todellakin kunnossa. Brynäsiä vastaan Skellefteå kohtasi haavoittuneen joukkueen, joka natisi liitoksistaan kauden tärkeimmillä hetkillä. Linköping on kaikkea sitä, mitä Brynäs ei ollut. LHC on ilman muuta altavastaaja, mutta HV71:n pudottamisen jälkeen sen ei tarvitse pyydellä mitään anteeksi.

Jos vielä Linköpingin kakkosketju herää ja pelaa huipputasollaan, odotettavissa on tasainen ottelusarja, vaikka Skellefteåta onkin pidettävä suosikkina. Ei pidä myöskään unohtaa, että Skellefteå on hävinnyt finaalit kahtena edellisenä keväänä, mikä lisää nälkää. Joukkue ei varmasti ole tähän mennessä saavutettuun tyytyväinen. Linköping voi joutua SAIK:n voitonnälän maksumieheksi.

Kertoimet: Skellefteå - Linköping

1. 1,75
X. 4,05
2. 4,00

Lyö vetoa Elitserienistä täällä!