Karjala-turnaus: Suomi kohtaa Tshekin


Suomi pelaa perjantaina jääkiekon Karjala-turnauksessa toisen ottelunsa. Avauskamppailussa Suomi väänsi rankkareilla 2-1-voiton Venäjästä. Enemmänkin osumia olisi ollut tarjolla, mutta maalinteossa isäntäjoukkue oli tehoton. Jukka Jalonen perää toiseen otteluun suoraviivaisuutta.

Tshekki aloitti turnauksen keskiviikkona Liberecissä, jossa se voitti Ruotsin 3-1. Kummallakin joukkueella oli tilaisuutensa ottelussa, jonka kaikki maalit tehtiin päätöserässä. Maalit merkittiin Tomas Plekanecille, Michal Vondrkalle ja Jiri Tlustylle.

Suomi vaihtaa NHL-maalivahdista toiseen, kun loistavasti keskiviikkona pelannut Pekka Rinne tekee tilaa Tuukka Raskille. Mikko Koivu tulee kokoonpanoon ja Teemu Ramstedt siirtyy 13. hyökkääjäksi. Turkuhallissa nähdään kosolti tähtiä, sillä nimivahvan Suomen ohella Tshekilläkin on seitsemän NHL-pelaajaa joukkueessaan.

Kotiyleisönsä edessä Suomi on joka tapauksessa lievä suosikki. Isäntien voittokerroin on kelvollinen 1,90, mutta jos maalinteko takkuilee edelleenkin, Tshekki (3,10) voi hyvinkin viedä pisteet. Avausotteluiden perusteella olisi helppo veikata vähämaalista kamppailua, mutta tosiasiassa kumpikin joukkue olisi voinut keskiviikkona olla tehokkaampi. Rohkea iskee peleihin yli 5,5 maalia kertoimella 2,45. Alle 4,5 maalia antaa kertoimen 2,02 - ja kummankin joukkueen avausottelussa raja alittui.

Ennakon Ruotsi-Venäjä-otteluun voit lukea täällä.