Leijona-vahti Järvinen: ”Jotain tässä on tehty oikein”


Suomen jääkiekkomaajoukkueen MM-kisoihin valmistava leiri on täydessä vauhdissa. Leijonien ensimmäinen MM-leiriryhmä kohtaa tällä viikolla Tanskan kahteen kertaan. Hämeenlinnan Pallokerhon maalilla loistokauden torjunut maalivahti Mika Järvinen valmistautuu puolestaan omaan debyyttiinsä A-maajoukkueessa. Unibet tavoitti ”Järän” Kööpenhaminan lentokentältä.

SM-liigan runkosarjassa 41 ottelua torjuntaprosentilla 92,52 operoinut Järvinen kuului HPK:n tukipilareihin. Viimeistään nyt Järvisen ansioluetteloon voidaan lisätä SM-liigan ykkösmaalivahdin status.

– Kausi oli samanaikaisesti haastava, mutta antoisa. Vaikka tipuimmekin ulos pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, niin mielestäni hämeenlinnalainen jääkiekkokulttuuri heräsi uudestaan henkiin tällä kaudella, miettii Järvinen.

Jonkinlaisen henkiinheräämisen koki myös Järvinen itse. Vielä syksyllä hän kuljeskeli Ritari-areenan käytävillä mietteliäällä mielellä: peliaikaa ei irronnut ja elämä haki uomiaan.

– Viime syksy oli kaikkiaan aika raskas paketti, mutta lopulta laiva lähti kääntymään oikeaan suuntaan. Niinhän se on, että isot laivat kääntyvät vähän muita hitaammin, mutta päätyvät lopulta oikealle reitille, Järvinen nauraa.

Laivan kääntyminen tarkoitti Hattulan omalle pojalle lopulta A-maajoukkuekutsua. Juniorimaajoukkueiden vakiokalustoon kuulunut 24-vuotias maalivahti saa tällä viikolla tulikasteensa Leijonien maalilla.

– Jotain tässä on tehty oikein, sen uskallan sanoa ääneen. Ehkäpä minäkin olen viimein kasvanut aikuiseksi ja se saman aikuismainen tekeminen on tarttunut myös maalivahdin töihin. Olihan se korkea aikakin.

Kuinka kauan ajattelit pysyä mukana Jukka Jalosen MM-leirityksessä?

– No niin kauan kuin mahdollista! Ei minulla ole mikään kiire kesälomalle vielä. Tuntuu loistavalta jatkaa pelejä maajoukkueen mukana ja nyt vain nautitaan, hei! Ja otetaan tietysti kiekkojakin kiinni, tunnelmoi Järvinen.

Unibetin kertoimet