MM-joukkueesta tippunut Mika Järvinen: ” Turha vaipua synkkyyteen”


Mika Järvisestä tuli sunnuntai-iltana viimeinen maalivahti, jolle ei löytynyt paikkaa Jukka Jalosen johtamassa Suomen MM-miehistössä. Neljän viikon leirirupeaman Leijonissa vetänyt HPK-vahti ei jaksa märehtiä kisaryhmästä tippumisella, vaan hakee tuttuun tapaansa asioista positiivisemman näkökulman. Peliyhtiö Unibet tavoitti Järvisen ensimmäiseltä kesälomapäivältään.

MM-leiritys on nyt takana. Mitä jäi käteen, Mika Järvinen?

– Päällimmäisenä fiiliksenä on positiivisuus, vaikka kisaryhmään en päässytkään. Pitää osata suhteuttaa asioita oikeisiin mittasuhteisiin. Kuka olisi vuosi sitten uskonut, että meikäläinen olisi edes MM-leirillä?

– Sain mahdollisuuden jatkaa kautta neljällä viikolla, treenata laadukkaasti ja vielä pelatakin. Se on enemmän, mitä olisin voinut toivoa. Turha tässä on vaipua synkkyyteen.

Miten sinulle ilmoitettiin, ettet ole mukana lopullisessa MM-joukkueessa?

– Koko joukkue oli koolla ja siinä sitten ilmoitettiin joukkue kaikkien nähden ja kuullen. Se meni minun mielestä tosi rehdisti ja suoraselkäisesti. Mitään kyräilyä ei ollut.

– Siinä mielessä olin varautunut tilanteeseen, että tiesin Raannan tulevan ryhmään, jos hän olisi vain kunnossa. Ja näyttihän tuo olevan!

Vietät nyt virallisesti kesälomasi ensimmäistä päivää. Miten tästä eteenpäin?

– Nyt huilataan ihan ensimmäiseksi pieni hetki. Takana on hauska, mutta myös todella pitkä kausi. Nyt voi puhaltaa vähän ulos ja miettiä sen jälkeen uusia haasteita.

Sopimuksesi HPK:n kanssa päättyi tähän kauteen. Missä ajattelit torjuja kiekkoja ensi kaudella?

– En ainakaan Hämeenlinnassa, sen voin paljastaa.

Korvanappiini kantautui absoluuttista faktatietoa, että pelaat ensi kaudella KHL:ssä. Onko näin?

– Oho! Aika kovaa tietoa. Nyt minä lähden kuitenkin kesäloman viettoon.