Ruotsi selvä suosikki unelmafinaalissa


Suomen nuorten jääkiekkomaajoukkue yllätti kaikki murskaamalla MM-välierässä Kanadan peräti 5-1. Se avasi ennen kisoja korkeintaan mustana hevosena pidetylle joukkueelle tien MM-finaaliin. Suomi voitti nuorten MM-kisat edellisen kerran vuonna 1998 ja edellisestä finaalipaikastakin on vierähtänyt 13 vuotta, joten kyse on huippusuorituksesta ikäluokan parhaimmistoa vastaan.

Finaalissa edessä on kuitenkin kenties eilistäkin suurempi haaste. Ruotsia pidetään monissa arvioissa turnauksen kovimpana joukkueena. Sen nimilista on hurja ja lataus kotikisojen finaalissa varmasti erittäin kova. Alkusarjassa Suomella ei ollut mitään mahdollisuuksia Ruotsia vastaan: Junior Kronor voitti ottelun 4-2, ja rumempaankin höykytykseen oli aineksia.

Suomen on oltava finaalissa aivan parhaimmillaan. Kanada-ottelun tavoin koko joukkueen on sitouduttava erittäin tiiviiseen viisikkopuolustamiseen. Samalla kärkiketjujen on pystyttävä tavalla tai toisella iskemään tarvittavat maalit. Tehtävästä tulee erittäin vaikea.

Unibetin kertoimissa Ruotsi on kotijäällään selkeä suosikki voittokertoimella 1,52. Suomen voitto varsinaisella peliajalla antaisi loistokertoimen 4,40. Kerroin ottelun venymiselle jatkoajalle on 5,30.

Kello 16 alkavassa pronssiottelussa kohtaavat välierien häviäjät Kanada ja Venäjä. Venäjä on hiuksenhieno suosikki kertoimella 2,30. Kanadan kerroin on vain marginaalisesti suurempi 2,35.

Lyö vetoa nuorten MM-kisoista täällä!