Tiki: "Granlund uudelle tasolle, Tukholman koneen voi tankata!"


Jääkiekon MM-kisoja on väännetty jo toista viikkoa, mutta vihdoin tänään on tosi kyseessä. Suomen osalta se tarkoittaa puolivälieräkohtaamista Slovakiaa vastaan. Peliyhtiö Unibetin jääkiekkolähettiläs ja 81 A-maaottelun Esa Tikkanen odottaa illan ottelua sen verran keskittyneesti, ettei ylimääräisille analyyseille ole nyt sijaa.

Se olisi Tiki MM-puolivälierä tänään. Saitko nukutuksi viime yönä?

– Kyllä sain ja kaiken lisäksi vielä aurinkokin nousi aamulla. Se tarkoittaa sitä, että on uusi päivä ja uusi mahdollisuus.

Viittaatko tuolla mahdollisuudella nyt Suomen jääkiekkomaajoukkueeseen?

– No, mihinkäs muuhunkaan? Pelipäivä ja juhlapäivä, sillä vihdoin MM-kisoissa alkaa oikeasti isot pelit ja Leijonilla on vastaavasti oma iso mahdollisuutensa mennä jatkoon.

Miten analysoisit tuota illan peliä?

– Hei, ollaan tilanteessa, jossa vain voitto riittää. Turha tässä on höpötellä, että maalivahtipeli ja tehokkuus maalipaikoissa ratkaisee. Nehän on tylsiä ja yksinkertaisia faktoja, jotka kaikki tietää. Peli kertoo totuuden tänäänkin.

Taidat olla aika keskittyneessä tilassa, joten unohdetaanpa tosiaan tylsä analysointi. Kuka on tänä iltana Suomen joukkueen puhutuin pelaaja?

– Se on Mikael Granlund.

Miksi?

– Siksi, että hän tuikkaa tehopisteet 1+2 ja koko kansa kohisee jälleen nuoresta sankarista. Mikke tuli kisoihin hakemaan onnistumisia ja tänään hän menee uudelle tasolle. Olen tästä varma.

Mihinkäs nuo lupaamasi Granlundin tehot sitten riittävät?

– Siihen, että Suomi voittaa 5-1 ja me alamme tankata lentokonetta Tukholmaa varten. Suomi tulee ja nähtäväksi jää ovatko muut kisajoukkueet valmiina.