Tiki: ”Näin pelaat Jagria vastaan”


Suomi kohtaa MM-välierässä lauantaina Tshekin. Tänään Minskin MM-areenalle matkaava Esa Tikkanen tietää, kuinka vaikea tshekkisupertähti Jaromir Jagrin peliä on saada raiteiltaan.

Jaromir Jagr on yhä, 42-vuotiaana, Tshekki-joukkueen tärkeimpiä pelaajia. Varsinkin pelien ratkaisuhetkillä. MM-turnauksessa Jagr on nakuttanut tehot 4+4. Esa Tikkanen muistaa hyvin, mikä tekee legendasta niin vaikean pideltävän.

- Jagria ei ole helppo horjuttaa. Varmaan yks vahvimpia jääkiekkoilijoita, ketä vastaan oon pelannut. Isokokoinen ja vahva jaloistaan, pitää hyvin kiekkoa, aina vaarallinen. Kun kaveri kääntää persuksensa eteen, voin kertoo että sieltä on vaikea ottaa kiekkoa, Tiki muistelee Unibetille.

- Lisäksi säännöt ovat muuttuneet niin, että ei pysty ihan samalla tavalla enää ottamaan. Nyt ei sentään ole Lemieux’ta enää vierellä, Tiki naurahtaa.

Lukemattomia kertoja Jagrin korvaan kuiskaillut Tiki antaa kuitenkin Leijonille vihjeen, että keinoja on.

- Tulihan Jaromirillekin sopotettua, mutta pelkällä puheella tshekkejä vaikea hämmentää. Mun aikana ne ei oikein ymmärtäneetkään mitään. Avain on fyysinen kovuus. Kovat taklaukset, kova työ ja jatkuva häirintä. Pitää olla parempi työmoraali kuin kaverilla ja ajaa kaikki tilanteet loppuun. Nyt vaan ”Leksa”, Iiro ja muut laidat paukkumaan, Tiki rohkaisee.