Tiki: ”Raanta Suomen maalille saman tien!”


Suomen joukkue tällä viikolla alkaviin jääkiekon MM-kisoihin julkistettiin myöhään sunnuntai-iltana. Peliyhtiö Unibetin jääkiekkolähettiläs Esa Tikkanen nosti esiin omat pointtinsa Leijonamiehistöstä ja erityisesti Suomen tulevasta ykkösmaalivahdista.

No niin, Tiki. Kisajoukkue on nyt selvillä. Mitkä olivat ensimmäiset ajatuksesi tuosta nipusta?

– Tuskin kukaan jääkiekkoa seuraava hermostuu, jos sanon, että Suomen joukkue näyttää paperilla todella heikolta. Nämä ovat kuitenkin tämän hetken realiteetteja, joihin on sopeuduttava.

Oliko Jukka Jalosen valinnoissa yllätyksiä sinun silmillesi?

– Eipä oikeastaan. Tuossahan ne miehet olivat, joista joukkue piti valita. Olisin itse ottanut Mikko Kousan silti kisaryhmään.

Kenen tilalle olisit Kousan laittanut?

– Sami Lepistön paikalle. Häntä ohitettiin viikonlopun EHT-turneella niin oikealta kuin vasemmalta ja kaiken päälle hän pyöri jäällä kuin helsinkiläiset Stockmannin ovissa ruuhka-aikana. Lepistö pääsi minun mielestäni mukaan vanhoilla näytöillä.

Kansa on kohissut Suomen maalivahtitilanteesta. Suomen maalivahdiksi on heitelty niin Joni Ortiota kuin Antti Raantaakin. Ja onhan siellä Atte Engrenkin. Mitäs sanot?

– Raanta pitää laittaa Suomen maalille saman tien avauspelistä lähtien. Moni on höpötellyt, että Raanta on liian kokematon A-maajoukkuetasolle. No, hänhän voi pelata kisoissa ensimmäiset seitsemän peliä kokemusta hankkien. Sen jälkeenhän ne MM-kisapelit vasta alkavat.

– Jotkut puhuivat myös siitä, että Raanta olisi ollut hyvä vasta tammikuusta lähtien. Mitä sitten? Samalla logiikalla Suomen joukkueeseen olisi pitänyt ottaa Eero Kilpeläinen, joka oli hyvä lokakuussa.

Tapaammeko torilla muutaman viikon päästä?

– Niin hurjalta kuin se kuulostaakin, niin Suomella saattaa hyvinkin olla mahdollisuuksia näissä kisoissa. Ei nyt puhuta vielä mistään mestaruuksista, mutta kukaan ei odota Suomelta yhtään mitään. Se antaa mahdollisuuden, jos joukkue kasvaa sen myötä yhtenäiseksi.