Tiki: ”Röyhkeydellä ja Rinteellä maailmanmestariksi”


Suomi kohtaa illalla jääkiekon MM-kisojen finaalissa suuren ja mahtavan Venäjän. Unibetin jääkiekkoasiantunija Esa ”Tiki” Tikkanen tavoitettiin paikan päältä Minskistä. Tiki uskoo huippuvireisen maalivahti Pekka Rinteen ja Kanada- ja Tshekki-peleissä löydetyn röyhkeyden vievän Suomen kohti kolmatta maailmanmestaruutta.

-Nyt on loistava mahdollisuus ottaa se kolmas mestaruus. Turnaus on kuin käsikirjoitettu tätä finaalia varten, Tiki fiilistelee helteisestä Minskistä.

-Päästään lähtemään finaaliin selvänä altavastaajana. Nyt on kisojen paras veskari maalilla ja Jori Lehterä ja Petri Kontiola ovat näyttäneet sitä kaivattua rohkeutta, mitä peli vaatii. Myös Pekka Jormakka ja Olli Palola tekevät niitä asioita, joista heidät SM-liigassa tunnetaan.

Kuinka paljon alkulohkon Venäjä-pelin tapahtumat pyörivät pelaajien mielessä?

-Ei ne siellä kummittele. Siitä shokista kun päästiin yli, niin pelattiin sen verran hyvin, että kaikki tietää Venäjän olevan lyötävissä. Perhosia on vatsassa joka jätkällä, mutta niin kuuluukin, Tiki sanoo.

-Meidän täytyy olla hereillä ekasta vaihdosta lähtien ja uskallettava pelata sitä peliä, jota ollaan Kanadaa ja Tshekkiä vastaan näytetty.

Onko Jere Karalahdella ja kumppaneilla tänään lupa antaa takaisin, jos venäläiset sikailevat edellisen ottelun tapaan?

-Ehdottomasti on! Tänään ei säästellä ja pitää antaa kovaa takaisin. Ovechkinin polvi heikkona ja MM-finaalissa siihen pitää iskeä. Kaikki keinot käyttöön ja poika kotiin!

Eli siis tavataan torilla?

-Eikös poliisi sanonut, että torilla ei tänä vuonna tavata? Tavataan sitten vaikka rautatieasemalla. Kunhan on juhlat!

Lyö vetoa MM-finaalista täällä!