Valko-Venäjä haastaa Ruotsin


Ruotsi aloitti MM-kisat tappiolla Sveitsille, mutta sai välittömän revanssin Tshekkiä vastaan. Illalla vastassa on Valko-Venäjä, jolla on myös yksi voitto plakkarissaan.

Kumpikin joukkue tarvitsisi kovasti pisteitä keskinäisestä kohtaamisesta. Ruotsi hävisi yllättäen avausottelunsa Sveitsille 2-3. Tre Kronor oli huono läpi ottelun, joten voitto meni oikealle joukkueelle. Peli-ilme oli aivan erilainen päivää myöhemmin Tshekkiä vastaan. Ruotsin peli toimi jokaisella kentän osa-alueella ja lopputulos kirjattiin sinikeltaisille luvuin 2-1.

Valko-Venäjä hävisi avausottelunsa Tshekille 0-2. Ottelu oli tasainen ja Tshekki tarvitsi viidellä kolmea vastaan -ylivoiman rikkoakseen kuparisen. Myös Valko-Venäjällä oli tekopaikkoja. Tshekki teki myös toisen osumansa ylivoimalla. Toisessa ottelussaan Valko-Venäjä voitti Slovenian 4-3. Voitto oli tarjolla kummalle tahansa, ja voittomaali syntyi vasta viisi minuuttia ennen loppusummeria.

Valko-Venäjän ei pitäisi aiheuttaa paperilla Ruotsille suuria ongelmia, mutta kieli on syytä pitää keskellä suuta. Valko-Venäjän nippu ei ole kovin nimekäs, mutta tuloksetkin puhuvat puolestaan. Ottelusta tulee Ruotsille hankala. Tre Kronorin kärkipelaajien, kuten Loui Erikssonin, on noustava toden teolla esiin.

Kertoimet: Sverige - Vitryssland

1. 1,12
X. 9,50
2. 14,00

Lyö vetoa jääkiekon MM-kisoista täällä!