KHL-tulokkaat kohtaavat Helsingissä


Lauantaina avausvoittonsa KHL:ssä voittanut Jokerit päättää maanantaina kotiputkensa, kun se kohtaa toisen liigatulokkaan HK Sotshin.

Jokerit pelasi hyvän ottelun lauantaina Lokomotiv Jaroslavlia vastaan. Riku Helenius torjui maalilla 36 kertaa, helsinkiläisten puolustuspeli pysyi pääosin hyvin kasassa ja erikoistilanteet tekivät tehtävänsä. Suurta eroa joukkueilla ei ollut, mutta voitto irtosi, kun Helenius oli hieman kollegaansa parempi.

Kahdessa ensimmäisessä ottelussa kolme maalia iskenyt Niklas Hagman on toistaiseksi ollut Jokerien ykkösnimi. Joukkue on muutenkin ollut hyvin tasapainossa: kärkiketjuissa esimerkiksi Juhamatti Aaltonen on jo näyttänyt, miksi SM-liiga oli hänelle väärä sarja. Steve Moses pelaa viime kautta paremmalla itseluottamuksella. Alemmat ketjut ovat puolestaan hoitaneet likaisen työn hyvin.

HK Sotshin lähtökohdat kauteen olivat vaikeat. Kyseessä on KHL:n ainoa täysin upouusi seura. Kilpailukykyisen joukkueen kasaamisen heti ensimmäiselle kaudelle uskottiin olevan liian suuri savotta, mutta palmukaupungin uusi ylpeys on aloittanut positiivisesti. Lauantaina se kiusasi tosissaan Pietarin tähtisikermää SKA:ta, mutta taipui lopulta 2-3-tappioon vieraskentällä.

Suomalaisväriä HK Sotshin joukkueeseen tuovat puolustaja Joonas Järvinen ja hyökkääjä Max Wärn. Erityisesti seurantaan kannattaa laittaa pienikokoinen ja vikkelä hyökkääjä Mihail Anisin. 26-vuotiaalla taskuraketilla on iso potentiaali, mutta sekoilut kentän ulkopuolella ovat pilanneet viimeiset vuodet. Puolustuksen johtajia ovat Donbass Donetskista hankittu Clay Wilson ja kapteeni Andrei Pervyshin.

Sotshin hyökkäys on sen sijaan jonkinlainen kysymysmerkki. Anisinin kohdalla ratkaisee, keskittyykö mies olennaiseen. Kokeneet Oleg Saprikin ja Cory Emmerton noussevat myös joukkueen avainpelaajiksi, mutta leveyttä hyökkäyksessä ei liiemmin ole.

HK Sotshia on povattu itäisen konferenssin häntäpäähän. Jos kaudesta tulee menestys, joukkue voi yltää pudotuspeleihin saakka. Kovin paljon Sotshin joukkueelta ei kuitenkaan voi tässä vaiheessa odottaa.

Edessä on Jokerien KHL-taipaleen ensimmäinen ottelu, jossa helsinkiläiset ovat selkeitä ennakkosuosikkeja. Sotshi osoitti tosin Pietarissa yllätysvalmiutensa, joten Jokereiden on pelattava ehjä ottelu ja ennen kaikkea opittava KHL:n tiukan tuomarilinjan tavoille. Jos maanantai-illan jälkeen Jokerien KHL-saldo näyttää kahta voittoa ja jatkoaikatappiota, uuden aikakauden alkua voidaan pitää hyvänä.

Pelivihje: Jokerit voittaa, 1,65.

Lyö vetoa ottelusta täällä!