Seitsemän suomalaisseuraa CHL-peleissä


Champions Hockey Leaguen lohkovaihe huipentuu tiistaina ja keskiviikkona. Erityisesti tiistai on vilkas pelipäivä. Viikolla CHL-kaukaloissa nähdään kahdeksan suomalaisseuraa, seitsemän niistä jo tiistaina. Kaikilla suomalaisilla on vielä mahdollisuuksia jatkopeleihin.

Suomalaisista kimurantein lohkotilanne on Tapparalla; E-lohko voi päättyä niin Tapparan, HC Trinecin kuin Stavanger Oilersinkin voittoon, ja koko kolmikko voi päätyä jopa tasapeliin. Tapparan tilanne on sikäli simppeli, että kolmen pisteen voitto Trinecistä riittää lohkovoittoon. Neljä edellistä liigapeliään hävinnyt Tappara on kovassa tilanteessa: maalinteko ei suju, ja jotkut vaativat jo päävalmentaja Jussi Tapolan erottamista. Voitto olisi nyt Tapparalle jatkon kannalta todella tärkeä.

J-lohkossa HIFK:n sijoittuminen lohkokakkoseksi on varmaa, mutta yltäminen viiden parhaan lohkokakkosen joukkoon vaatii todennäköisesti voittoa Skellefteå AIK:sta. SAIK johtaa SHL:ää kahdeksan ottelun jälkeen. Skellefteå on kuitenkin varma lohkovoittaja, ja se on jättänyt useita pelaajia kotiin. HIFK:lla on siis hyvä mahdollisuus kuitata edellisen kierroksen tappionsa. Kotivoiton kerroin on 1,95.

Turun Palloseuran tilanne on pykälän HIFK:ta lohduttomampi. Tepsin kakkossija F-lohkossa on varma, mutta jatkopaikka vaatinee kolmen pisteen vierasvoittoa Linköpingistä, eikä sekään välttämättä riitä. Kotikentällään TPS pelasi tasaisen ottelun Linköpingiä vastaan, mutta hukkasi johtoasemansa ja hävisi rankkareilla. Ennakkotietojen mukaan LHC ei anna TPS:lle tasoitusta, vaan lähtee otteluun varsin vahvalla miehistöllä. TPS:n suora voitto olisi pieni yllätys, mistä kielii myös kerroin 3,10.

K-lohkossa JYP voi ottaa jopa lohkovoiton, jos se voittaa HV71:n ja Red Bull Salzburg häviää samanaikaisesti lohkojumbo Klotenille. Jälkimmäistä tuskin tapahtuu, mutta kolmen pisteen voitolla JYP menisi varmasti jatkoon parhaiden lohkokakkosten joukossa. Kahden pisteen voitolla tekisi tiukkaa. JYP on Ruotsissa 2,70-kertoiminen altavastaaja.

H-lohkon kärki SaiPa on mukavassa tilanteessa, sillä Vitkovicen vieraana pistekin riittää lohkovoittoon. Tappiokin kelpaa, jos EV Zug häviää samaan aikaan REC Ingolstadtille. Lohkokakkoseksi valahtaminen olisi tosin SaiPalle kohtalokasta, sillä lappeenrantalaisten pistesaldolla parhaiden lohkokakkosten joukkoon tuskin on asiaa. Vitkovice pelaa kuitenkin panoksetta, ja SaiPa on vieraissakin suosikki kertoimella 2,00.

G-lohkossa kolmella joukkueella on mahdollisuus lohkovoittoon. Se lieneekin ainoa tie lohkosta jatkoon, sillä lohkon joukkueiden pistemäärillä ei tee lohkokakkosten vertailussa mitään. KalPa tarvitsee kotihallissaan kolmen pisteen voiton Växjöstä, ja lisäksi Sparta Prahan pitäisi kärsiä samaan aikaan yllätystappio lohkojumbo Adler Mannheimille. Jatkopaikka on siis kiven alla, ja lisäksi SHL:n kärkikahinoissa oleva Växjö on paha rasti. Ruotsalaiset ovat Kuopiossakin suosikkeja kertoimella 2,15.

Lukko on vahvoissa asemissa, kiitos K-lohkon epätasaisuuden. Lohkon toisena olevalla raumalaisjoukkueella on jo nyt 12 pistettä. Se saattaa jo sellaisenaan riittää jatkopaikkaan. Jokainen lohkokärki Luleålta napattava piste parantaisi Lukon jatkomahdollisuuksia. Kahden pisteen voitto veisi Lukon varmasti lohkokakkosena jatkoon, ja kahden tai useamman maalin voitto tekisi Lukosta lohkovoittajan. SHL:n kärkijoukkueisiin kuuluva Luleå on vaikea vastustaja, mutta hyvävireinen Lukko on tällä hetkellä kovassa lyönnissä. Lukko on 2,15-kertoiminen kotisuosikki.

Lyö vetoa CHL:stä täällä!