SHL: alkukauden yllättäjät


SHL-kaudesta on takana viidesosa. Alkukaudesta on nähty lukuisia yllätyksiä. Kuka uskoi sarjanousija Örebron olevan neljäntenä tai 21-vuotiaan stocksundilaisen johtavan maalipörssiä tässä vaiheessa?

Jo Örebron nousu Allsvenskanista tuli monille yllätyksenä. Tämän kauden alla useimmat odottivat Örebron joutuvan karsimaan sarjapaikastaan. 11 kierroksen jälkeen Örebro on kuitenkin SHL:n suurin positiivinen yllättäjä. Joukkue on sarjassa neljäntenä ja toisena oleva Brynäs on vain pisteen edellä.

Pelaajapuolella moni nuori on yllättänyt. Maalipörssiä johtaa AIK:n 21-vuotias Mattias Janmark, joka on tehnyt yhdeksän maalia. Maalipörssin kolmonen on 18-vuotias Gustav Possler, joka on ottanut roolia, kun Modon tähtien peli ei ole sujunut.

Kokeneemmasta kalustosta kenties suurimman vaikutuksen on tehnyt Linköpingin Pär Arlbrandt. 30-vuotias Arlbrandt johtaa pistepörssiä ylivoimaisesti, vaikka tutkapari Carl Söderberg lähti NHL:ään. Arlbrandt on tehnyt lähes kaksi pistettä per ottelu.

Maalivahdeista esiin on syytä nostaa Oscar Alsenfelt. Moni povasi Leksandista sarjan heittopussia, mutta sarjanousija on seitsemäntenä. Siitä iso kiitos kuuluu Alsenfeltille.

SHL-kauden viisi yllättäjää::

  • Örebro
  • Mattias Janmark, AIK
  • Gustav Possler, Modo
  • Pär Arlbrandt, LHC
  • Oscar Alsenfelt, Leksand