Suomi kohtaa Kanadaa kiusanneen Norjan


Miesten jääkiekkomaajoukkueen työsarka tulee vaikeutumaan huomattavasti sunnuntaina Kanadaa vastaan, mutta perjantaina vastassa on vielä olympiajääkiekon alakastin joukkue.

Norjaa ei kuitenkaan ole syytä väheksyä. Monien arvioiden mukaan joukkue on pykälää kovempi kuin Suomen avausottelussaan kukistama Itävalta. Thomas Vanekin kaltainen yksittäinen tähti Norjalta puuttuu, mutta leveyttä sillä on hieman enemmän. Tunnetuimmat nimet ovat joukkueen ainoa NHL-pelaaja, New York Rangersin puolustaja Mats Zuccarello sekä Pietarin SKA:n tähtiin lukeutuva hyökkääjä Patrick Thoresen.

Suomi on kaikesta huolimatta erittäin selkeä ennakkosuosikkia. Vaakaa Suomen eduksi kääntää entisestään se, että Norja pelasi eilen iltaottelussa Kanadaa vastaan. Norja taisteli upeasti ja kärsi varsin kunniallisen 1-3-tappion, mutta energiaa kului roppakaupalla. Suomi puolestaan pelasi torstaina aamuottelussa, ja Suomi tulee muutenkin määräämään pelitempon. Se on Norjalle valtava haaste, sillä materiaaliltaankaan joukkue ei ole lähelläkään jääkiekon huippumaita.

Suomen pitäisi ilman muuta voittaa ottelu, kunhan sen asenne on kunnossa. Leijonien voiton kerroin on odotetusti pieni 1,16.

Suomen kokoonpanoon nousevat Sakari Salminen ja Antti Pihlström. Itävalta-ottelussa hieman loukannut Teemu Selänne on pelikunnossa. Tolppien välissä pelivuoro on Kari Lehtosella, joka oli avausottelussa luukkuvahtina.

Norja-Suomi 19.00:

1: 11,00
X: 8,75
2: 1,16

Lyö vetoa olympiajääkiekosta täällä!