Tami lupaa: ”Kauluspaita lentää roskakoriin Kouvolassa”


Kouvolassa pelataan tiistaina toistaiseksi yksi kuluvan kauden mielenkiintoisimmista otteluista. Kyseessähän on tietenkin välieräpari KooKoo-TUTO kolmas kohtaaminen. Kotijoukkue KooKoo on yhden voiton päässä finaalipaikasta. Miten tässä näin kävi? Vieläkö TUTO voi nousta vai onko turkulaisten kohtalo joutua pronssiotteluun? Unibetin tavoittama Juhani Tamminen kertoo viimeisimmän tilannekatsauksen TUTO:n pukukopista ja irtoaapa ”Tamilta” kevyt synninpäästö tuomareillekin, mutta vain kevyt.

Terve, Tami. KooKoo johtaa välieräsarjaa voitoin 2-1 ja on yhden voiton päässä finaalista. Miten tässä näin kävi?

– Olen koko ajan puhunut, että pudotuspelit ovat sotaa millimetreistä. Se tilanne on voimassa edelleen. Meidän maalivahti Tommi Virtanen loisti ensimmäisessä pelissä ja vastaavasti KooKoon maalivahti oli hyvä edellisessä pelissä. En muista heidän maalivahtinsa nimeä, mutta hän pelasi silti hyvän pelin, Tamminen selvittää.

Millä teemoilla aiot myydä joukkueellesi huomisen illan Kouvolassa?

– Kaikki varmastikin tietävät, että olen valtakunnan eliittiä myymään ideoita. Kuitenkin se, mitä aion sanoa joukkueelleni, ei kuulu julkisuuteen. Sen voin kuitenkin luvata, että Turusta matkustaa Kouvolaan s-tanan latautunut TUTO.

Mitä tuo latautuminen pitää käytännössä sisällään?

– Sen, että me laitamme inhimillisesti katsoen kaiken mahdollisen peliin. Siis s-tana aivan kaiken. Oma kauluspaitani lentää pelin jälkeen pomminvarmasti roskakoriin.

Miksi ihmeessä heität paitasi roskakoriin?

– Kun koutsi laittaa kaiken likoon joukkueensa puolesta, niin kyllähän siinä paita kastuu hien määrästä käyttökelvottomaksi. Tällä tasolla kuuluu mennä pudotuspeleissä. Uutta paitaa tilalle.

Kuinka isoon shokkiin joutuisit, mikäli KooKoo pudottaa teidät pronssipeliin?

– Ihmisyys perustuu kahteen asiaan: uskoon tai pelkoon. Minun ajatusmallini perustuu tuohon ensimainittuun. Ja kun uskon, että pelaajani ajattelevat samalla tavalla, niin ei minun tarvitse tässä ajatella mihinkään pronssipeliin joutumista.

Olet jakanut tuomareille terveisiä läpi kauden. Millaisia ajatuksia välieräsarjan tuomaritoiminta on herättänyt?

– Tuomaritoiminta on ollut luokkaa parempaa kuin aikaisemmin. Tuomarit ovat tajunneet itsekin, etteivät he voi ratkoa näitä pelejä, siitä näille veljille kiitos. Sen sijaan päätuomari Pöyhösestä minun on sanottava, että kyllä hänellä näyttää menevän kakkaa housuun edelleen kovassa paikassa. Olisi tietenkin hienoa, jos näin ei olisi.

– Jään myös mielenkiinnolla seuraamaan KooKoon Justin DaCostan tulevaa pelikieltoa. Mitään muuta vaihtoehtoa ei ole kuin loppukauden mittainen pelikielto. Kaikki näkivät miten DaCosta keihästi meidän pelaajaa viime pelissä. Saapa nähdä, uskaltavatko isot herrat antaa hänelle kunnon rangaistusta.

Onko tuo tiistain peli Kouvolassa TUTOlle uhka vai mahdollisuus?

– Minä olen ollut rakentamassa voittavaa jääkiekkokulttuuria Ranskaan, Sveitsiin ja tänne Suomeen. Olen oppinut nauttimaan jokaisesta sekunnista, mitä jääkiekko antaa. Osaan myös lähestyä näitä hetkiä suurien mahdollisuuksien kautta. Piste.