Tiki: Erkan näköinen Leijona-lauma Sotshiin – Selänteelle ei luvassa isoja minuutteja


Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Erkka Westerlund nimesi Sotshin olympialaisiin matkaavan Leijona-joukkueen tiistaina. Unibetin jääkiekkoasiantuntija Esa Tikkanen ei löytänyt joukkueesta suuria yllätyksiä.

Sean Bergenheim jäi rannalle. Sen paikan tässä jengissä otti Teemu Selänne. Sean aloitti tämän maalivireen vähän liian myöhään. Erkalla on ollut jengi kuitenkin kasassa jo pitkään, Tiki sanoo. 

– Mielenkiintoista nähdä mikä tulee olemaan Teemun rooli tässä joukkueessa. Veikkaan, ettei niitä minuutteja hirveästi tule.

Suurin huolenaihe lienee tällä hetkellä Mikko Koivun loukkaantuminen?

-Kyllä. Jos Mikko Koivu ei kuntoudu kisoihin, niin Olli Jokisen rooli tulee tietenkin muuttumaan radikaalisti. Tuskin Olli on tehnyt paluuta Leijona-paitaan vaan lähteäkseen olympialaisiin nelossentteriksi. Tässä joukkueessa on nimettynä seitsemän keskushyökkääjää ja selvä kaava on, että ketjut tulevat muodostumaan pitkälti tuttuihin pareihin, Tiki ennakoi.

Minkälaisia ketjukoostumuksia tästä nimilistasta on vedettävissä? 

– Ykkönen on ihan selvä Ruutu-Koivu-Filppula. Kakkosessa pitkään pelannut pari Kontiola-Aaltonen ja sitten Jussi Jokinen. Nelosessa Erkan miehet Pihlström ja Komarov. Olisiko se kolmonen sitten Granlund-Barkov-Selänne? Se tarkoittaisi Olli Jokisen kohdalta sitä nelosketjua, Tiki spekuloi.

– Pakeista valittiin parhaat, mutta kuten Erkka itsekin lehdistötilaisuudessa sanoi, siellä on vielä muutama jätkä päivystämässä langan päässä ja ne jätkät on Petteri Nummelin ja Jere Karalahti. Maalivahdit on meidän joukkueen vahvuus. Tuukka Rask on selvä ykkösveskari näissä kisoissa ja luukulle voi huoletta laittaa Kari Lehtosesta ja Antti Niemestä kumman vain.

Mikä tekee tästä Leijona-joukkueesta mitaliehdokkaan?

– Suomi tulee lähtemään turnaukseen selvänä altavastaajana ja se sopii meille. Meidän joukkue ei ole yhtä nimivahva kuin isoilla mailla, mutta punainen lanka on siinä, että tämä on Erkan joukkue, jossa pelaajat ovat pelanneet Erkan alla ennenkin. Näistä asetelmista on hyvä lähteä Sotshiin ja näyttää Nuorten Leijonien tavoin, ettei näitä turnauksia nimillä voiteta.