Tiki: Jukurit, TUTO, Sport ja KooKoo jatkoon


Mestiksen runkosarja saatiin pakettiin viime viikolla ja nyt on vihdoin tosi kyseessä. Toisin sanoen se tarkoittaa tulikuumien pudotuspelien alkamista. Keskiviikkona käynnistyvissä pudotuspeleissä pelataan seuraavat otteluparit: Jukurit-LeKi, TUTO-Peliitat, Sport-Jokipojat sekä Hokki-KooKoo. Peliyhtiö Unibetin asiantuntija Esa ”Tiki” Tikkanen poimi ottelupareista neljä suosikkia, joiden kausi jatkuu välierävaiheeseen.

Tikin mukaan Lempäälän Kisa joutuu liian kovaan paikkaan Jukureita vastaan. Lempääläisiä odottaa kesäloma viiden ottelun jälkeen.

– Jukurien pakka on kunnossa jokaisella osa-alueella. Mikkeliläiset veivät runkosarjan ja se kertoo jotain joukkueen iskukyvystä. LeKillä on edessään liian kova paikka. Kaiken lisäksi joukkue menetti Antti Höllin ja Jarkko Näppilän Ilvekseen, joten hyökkäyspäässä on vajausta. Jukurit jatkoon voitoin 4-1, Tiki paaluttaa.

Entä sitten TUTO? Juhani Tammisen ryhmä lienee myös suosikki Heinolan Peliittoja vastaan?

– Kyllä, ehdottomasti on. ”Tami” on saanut TUTOon kovan buumin päälle tämän kauden aikana. Peliitoilla ei tule olemaan minkäänlaisia mahdollisuuksia tässä otteluparissa. TUTO vie sarjan Jukurien tapaan 4-1.

Kahdessa muussa otteluparissa on tulossa Tikin mukaan hieman tiukempaa vääntöä.

– Jokipojat pystyy ehkä jossain määrin haastamaan Sportia, mutta vaasalaisilla on yksinkertaisesti liian kova nippu Jokipoikien rosteriin verrattuna. Sport puolustaa viime kauden mestaruuttaan ja hoitaa Jokipojat tieltään puolivälierässä. Sport jatkoon voitoin 4-2, Tiki miettii.

Runkosarjan päätöskierroksella kotiedun menettänyt Kouvolan KooKoo joutuu aloittamaan puolivälierät vieraskentällä Kajaanissa. Tikin mukaan Hokki tulee puristamaan KooKoon todella ahtaaseen paikkaan.

– KooKoo on mielestäni ennakkosuosikki, vaikka Hokilla onkin kotietu. Lähden siitä liikkeelle, että KooKoolla on loppujen lopuksi hieman laadukkaampi materiaali kuin kajaanilaisilla. KooKoo vääntää välieriin voitoin 4-3.

Mestiksen mestari on selvillä viimeistään maaliskuun 17. päivä. Sen jälkeen sarjan voittanutta joukkuetta odottaa liigakarsinta Tampereen Ilvestä vastaan.

– TUTO ja Sport haluavat nousta liigaan, se on selvä juttu. Jukuritkin on ilmoittanut nousuhalukkuudestaan, mutta en usko, että Mikkelissä riittää vielä resursseja liigapaikkaan. Joka tapauksessa Mestiksen pudotuspeleistä voidaan odottaa erittäin mielenkiintoista loppuhuipennusta.