Tiki: ”KooKoon pakko voittaa toinen finaali – ruokapelleily nauratti”


Mestiksen finaalit käynnistyivät lauantaina Mikkelissä. Kotijoukkue Jukurit antoi KooKoolle 4-2-läksytyksen ja mikkeliläiset pudotuspelien voittoputki venyi jo kymmeneen peliin. Taistelu on kuitenkin vasta alkanut. Joukkueiden toinen finaalinäytös toteutuu tänään Kouvolassa loppuunmyydyn katsomon edessä.

Unibetin jääkiekkoasiantuntija Esa Tikkasen mukaan KooKoon on pakko voittaa tänään. Muussa tapauksessa Jukurit marssii mestaruuteen jo tulevana keskiviikkona.

Tilastot ovat illan pelissä Jukurien puolella. Jarno Pikkaraisen joukkue vieraili runkosarjan aikana kolmesti Kouvolassa – ja palasi Mikkeliin aina voitokkaana.

Lauantain avauskohtaamisen perusteella voimasuhteet eivät ole kokeneet suurta muutosta. Jukurit puskee laajalla rintamalla eteenpäin ja KooKoo pyrkii iskemään vastaan kaikin mahdollisin keinoin. Pelillisesti Jukurien ilme on tällä hetkellä luokkaa parempi kuin kouvolalaisilla haastajilla.

– Olen sanonut koko ajan, ettei Jukureille löydy pysäyttäjää tämän kauden Mestiksessä. Siltähän se nyt näyttää myös finaalivaiheessa, miettii Unibetin kiekkoasiantuntija Esa Tikkanen.

– Homman nimi maanantain pelissä on aika yksinkertainen. KooKoon on pakko voittaa kotipelinsä. Jos Jukurit puolestaan vie tänäänkin, niin sarja menee poikki keskiviikkona Mikkelissä. Jukurit on joka tapauksessa ennakkosuosikki myös vieraskentällä.

Unibet antaa Jukurien voitolle varsinaisella peliajalla kertoimen 2,35. KooKoon voiton kerroin on hieman korkeampi, 2,45.

Ensimmäisen finaalipelin jälkeen kiekkoväkeä puhutti myös KooKoolle Jukurien toimesta tarjottu ottelun jälkeinen ruoka.

Perinteisen urheilijaravinnon sijaan KooKoo-pelaajien lautasille päätyi maissilastuja ja kanansiipiä.

Tikkaselle kyseinen ruokavaihtoehto ei olisi aktiiviuralla maistunut.

– Kyllä nauratti, kun huomasin Twitterissä KooKoon Jan-Mikael Juutilaisen lähettämän kuvan maissilastuista ja siivistä. Miten tuollainen ruokapelleily voi olla edes mahdollista?

– Jos mulle olisi peliuran aikana tuotu vastaavaa ruokaa eteen, niin olisin karannut saman tien lähimmälle huoltoasemalle etsimään ruokaa, Tiki hekottelee.