Tiki: Sotshi-senttereistä runsaudenpulaa, Suomi turnausvoittoon


New Yorkista palannut Esa ”Tiki” Tikkanen nostaa Unibetin haastattelussa Venäjä-pelistä muutamia ilonaiheita esiin. Mies pohtii jo myös olympiavalintoja ja uskoo Karjala-turnauksen jatkuvan voitokkaissa merkeissä.

– Hienoa nähdä, että alempien ketjujen työmyyrät saavat palkintoa duunistaan maalien muodossa. Siellä on äijiä kuten Osala, Komarov ja ylempänä Salminen, jotka ovat kovassa KHL-vireessä, ja se näkyi. Ja Rynnäkselle voitto maajoukkuedebyytissä, miehen huikea putki jatkuu, Tiki kertaa voitokasta Venäjä-ottelua.

Suomen maalivahdeista on puhuttu paljon. Miltä tilanne sinun silmiisi näyttää, voiko NHL:n ulkopuolelta päästä olympiajoukkueeseen?

– Kyse on ihan siitä, minkälaiseen rooliin NHL-vahdit suostuvat. Ei sinne voi kolmea ykkösvahtia raahata. Kyllä Rynnäksellä on tällä menolla hyvät mahdollisuudet kolmoseksi.

Entä hyökkäys. Onko esimerkiksi Petri Kontiolalla mahdollisuutta hyökkääväksi sentteriksi?

– No kyllä ”Konnalla” mahdollisuus on, mutta tällä hetkellä senttereistä on jopa runsaudenpulaa. Mikke Granlund pelaa tällä hetkellä erittäin hyvää jääkiekkoa ja pelaamassa itseään kakkossentteriksi. Sitten on molemmat Koivut, Barkov, Filppula, Kontiola, ja nämä kaikki pitäisi mahduttaa kolmeen hyökkäävään ketjuun. Osa voi pelata laidassa, mutta eivät kaikki, Tikkanen spekuloi.

Suomella vastassa vielä Tshekki ja Ruotsi. Hoitaako Leijonat kotiturnauksen voiton?

– Tshekki näyttää ainakin heikolta. Ellei ryhmä sitten sisuunnu eilisestä, käsittämättömästi 6-0 kuokkaan Ruotsilta. Uskon kyllä, että Suomi lauantaipelin hoitaa. Ruotsia vastaan on jo tiukempaa, mutta toivotaan että turnausvoitto tulee. Eihän Ruotsille nyt isänpäivänä hävitä hei!

Lyö vetoa Karjala-turnauksesta täällä!

Karjala-turnauksesta vetoa lyöville jaossa 100 lippua HIFK-Ässät-otteluun. Katso lisätietoja tästä!