U20 MM-kisat: Nuoret Leijonat haastamaan isoja maita


Tapaninpäivänä käynnistyvät jääkiekon nuorten MM-kisat ovat perinteisesti esitelleet kiekkomaailmalle tulevaisuuden tähtiä. Suomi lähtee turnaukseen selvästi haastajan roolista Ruotsin ja Kanadan ollessa suurimmat ennakkosuosikit.

Suomen joukkueen päävalmentaja Karri Kivi on korostanut joukkueena pelaamista, mutta löytyy Nuorista Leijonista muutama tähtikin. Teuvo Teräväinen, Rasmus Ristolainen ja Julius Honka ovat maalivahtikaksikko Ville Husso-Juuse Saroksen ohella Suomen kovimmat nimet. Listasta jäi viime hetkillä pois loukkaantumisen takia sivuun jäänyt Kasperi Kapanen.

Ennakkosuosikki Kanadan joukkueesta potentiaalisia tulevaisuuden suurnimiä ovat mm. Connor McDavid ja Jonathan Drouin. Viimeisinä neljänä kertana ilman mestaruutta jäänyt Kanada omaa mestaruuskelpoiset luistelijat, mutta joukkueen maalivahtipeli saattaa olla mestaruuden kompastuskivi.

Myös isäntämaa Ruotsilta odotetaan kisoista paljon. Ruotsin kirkkaimmat tähdet ovat NHL:ssä pelaavat Filip Forsberg sekä Elias Lindholm. Kuten Kanadan, myös Ruotsin ainoa heikkous on maalinsuulla.

Suomen turnaus alkaa 27. päivä ottelulla Norjaa vastaan. Todellinen testi tulee heti seuraavana päivänä, kun vastaan tulee Ruotsi. Yhden välipäivän jälkeen Suomi kohtaa Venäjän 30.12. ja alkulohkon viimeisessä pelissään Nuoret Leijonat pelaavat Sveitsiä vastaan.

Kertoimet U20 maailmanmestariksi:

Kanada 3,20

Ruotsi 3,20

Venäjä 4,20

USA 4,50

Suomi 16,00

Tshekki 28,00

Sveitsi 45,00

Slovakia 150,00

Saksa 400,00

Norja 600,00

Kaikki kertoimet nuorten MM-kisoihin tästä.