Boston ja Toronto etsivät kadonnutta virettään


Boston sukelsi toden teolla runkosarjan päätteeksi. Myös Toronton loppukausi oli hankala. Kaksi Original Six -joukkuetta kohtaa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Kummankin joukkueen meno oli runkosarjan lopulla tuskaista. Boston voitti kuitenkin neljästä kohtaamisesta Torontoa vastaan kolme. Maple Leafsilla on viime vuosina ollut vaikeaa Bruinsia vastaan. Toronto on kuitenkin pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa sitten kevään 2004, ja mitä tahansa voi tapahtua.

Viimeksi joukkueet kohtasivat pudotuspeleissä vuonna 1974. Toisin kuin Toronto, Boston on ollut säännöllinen pudotuspelikävijä. Vire on kuitenkin kummallekin joukkueelle ongelma. Bostonin viime aikojen saldo näyttää kolmea voittoa, viittä tappiota ja kahta jatkoaikavoittoa. Lukema on huono, vaikka ketjumuutokset saattoivatkin sekoittaa pakkaa jonkin verran. Alkukaudesta Bruins oli todellinen kone, joka jyräsi kaiken yli. Viime aikojen huonot tulokset maksoivat divisioonavoiton, mutta Bostonilla on potentiaalia kuulua Itäisen konferenssin parhaisiin joukkueisiin.

Hyökkäyspelin ykkösnimet ovat Patrice Bergeron, Brad Marchand ja Tyler Seguin, jotka saavat apuja David Krejciltä. Jaromir Jagr saapui myös vahvistamaan joukkuetta, kun tulokset alkoivat sakata. Edellämainittujen lisäksi kaapin kokoinen puolustaja Zdeno Chara kuuluu avainpelaajiin. Maalivahti Tuukka Rask on korvannut Tim Thomasin loistavasti.

Myös Torontolla oli viime aikoina vaikeaa. Maple Leafs häviää yleensä laukaukset maalia kohti selvästi. Siksi maalivahti James Reimerin on jatkettava loisto-otteitaan, jotta Torontolla olisi mitään mahdollisuuksia.

Kumpikin joukkue tunnetaan kovasta pelityylistään, joten ottelusarjasta tullee fyysinen. Toronto tarvitsee Phil Kesseliltä hyviä suorituksia. Hyökkäyspelin on muutenkin lähdettävä kunnolla käyntiin, tai sarjasta tulee lyhyt.

Kertoimet: Boston Bruins - Toronto Maple Leafs, 1. ottelu

1. 1,95
X. 3,90
2. 3,40

Lyö vetoa NHL:n pudotuspeleistä täällä!