Los Angelesilla mahdollisuus tasoittaa konferenssifinaalit


Los Angeles Kings otti lännen konferenssifinaalien kolmannessa kohtaamisessa tärkeän kotivoiton ja kavensi voitot 1-2:een. Los Angeles on nyt voittanut 15 peräkkäistä kotipeliä, kahdeksan niistä pudotuspeleissä. Putken jatkuminen ensi yönä tietäisi myös sarjan tasoittumista 2-2:een.

Alkuun näytti, että kaksi tyylikästä kotivoittoa ottanut Chicago Blackhawks menisi sarjasta melko vaivattomasti jatkoon. Kings sai kuitenkin ensimmäisessä kotiottelussaan koneensa käyntiin ja pelasi jälleen vakuuttavasti kotiareenallaan.

Justin Williams ja Jeff Carter huolehtivat hyökkäystehoista, kun Mike Richards oli sivussa. Maalivahti Jonathan Quick oli huippuvireessä. Joukkue muistutti kolmannessa ottelussa sitä Kingsiä, joka juhli viime keväänä Stanley Cupia. Los Angeles hallitsi ottelua pitkiä jaksoja. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa sitä ei vielä nähty. Hallinnan myötä Kings sai aiempaa parempia hyökkäyksiä ja työrauhaa puolustuspäähän. Chicago laukoi kahdessa ensimmäisessä erässä vain 10 kertaa kohti Kingsin maalia.

Chicago ei päässyt parhaimmilleen, mutta sen pelissä oli silti hyviäkin elementtejä. Blackhawksin alivoima oli edelleen loistavaa; neljän alivoimaminuutin aikana Chicagon maalia kohti tuli vain yksi laukaus. Hawksilla on myös kotietu, joten se on sarjassa ennakkosuosikki, vaikka Kings on Los Angelesissa vaikea voitettava.

Viime kaudella Los Angeles Kings hävisi pudotuspeleissä vain neljästi matkallaan Stanley Cupiin. Tänä keväänä tappioita on tullut jo seitsemän. Sarjan tasoittaminen on kuitenkin vain yhden voiton päässä. Viime vuoteen verrattuna Los Angeles on kärsinyt huomattavasti enemmän loukkaantumisista. Richardsin odotetaan pelaavan ensi yönä, mutta täyttä varmuutta asiasta ei vielä ole.

Kings oli tuttuun tapaansa muokannut ketjujaan. Suurin yllätys oli kenties se, että Anze Kopitar pelasi kolmosketjun keskellä. Riskinotto kuitenkin kannatti, sillä Kopitar pelasi loistavasti ja koko joukkue ylsi pudotuspelikevään parhaaseen suoritukseensa. Muutoksia sopii odottaa ensi yönäkin, etenkin jos Richards palaa kokoonpanoon. Jos uudet ketjut pystyät yhtä hyvään suoritukseen, sarja voi hyvinkin tasoittua perjantain vastaisena yönä.

Kertoimet: Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks

1. 2,40
X. 3,60
2. 2,70

Lyö vetoa NHL:stä täällä!