Minnesotan suomalaissiirtokunnalla kovin mahdollinen haaste


NHL-runkosarjan paras joukkue Chicago saa pudotuspelien avauskierroksella vastaansa Minnesotan. Ottelusarjaan on vain yksi suosikki.

Chicagon hurja runkosarja ei mennyt keneltäkään ohi. Kausi alkoi 23 ottelun tappiottomalla putkella. Lopullinen saldo oli NHL:n paras 77 pistettä.

Minnesotan kausi oli huomattavasti epätasaisempi. Pudotuspelipaikka varmistui vasta runkosarjan päätöskierroksen 3-1-voitolla Coloradosta. Wild aiheutti viime kesän isoimmat otsikot hankkimalla Zach Parisen ja Ryan Suterin jättisopimuksilla. Joukkue saavutti pudotuspelitavoitteensa, mutta nyt kyse on siitä, onko Minnesotalla rahkeita Chicagon haastamiseen. Blackhawksilla ei ole edes merkittäviä loukkaantumishuolia, vaikka niilläkään ei tuntunut olevan runkosarjassa mitään vaikutusta.

Mielenkiintoinen tilasto kertoo, että neljästä edellisestä NHL:n runkosarjavoittajasta kolme on pudonnut pudotuspelien avauskierroksella. Loistavalla runkosarjalla ei siis ole enää paljoakaan merkitystä. Viime kesän Stanley Cup -mestari Los Angeles Kings oli Wildin tavoin viimeinen pudotuspelipaikan saanut joukkue Läntisessä konferenssissa.

Blackhawksilla on edelleen mukana monta vuoden 2010 Stanley Cup -voittajaa. jonathan Toews ja Patrick Kane ovat nuoresta iästään huolimatta jo varsin rutinoituneita pelaajia. Ringissä on Brandon Saadin ja Brian Bickellin kaltaisten pelaajien ansiosta myös leveyttä. Lisäksi sekä Corey Crawford että Ray Emery ovat hyviä maalivahteja, joskin ensinmainitulla on pudotuspeleissä jonkin verran todistettavaa.

Minnesotan tähtinimet ovat Zach Parise, Ryan Suter ja Mikko Koivu, mutta joukkueena Wild ei ole yhtä leveä kuin Chicago. Ykkösmaalivahti Niklas Bäckströmillä on myös todistettavaa. Hänen on nostettava tasoaan, jotta ottelusarjasta tulisi pitkä. Runkosarjan veskaripörssissä Bäckström oli päästettyjen maalien tilastossa sijalla 23, torjuntaprosentti oli vasta liigan 28. paras. Ne eivät ole Stanley Cup -voittajan lukemia. Minnesotan loppukausi oli myös vaikea, sillä huhtikuussa Wild voitti vain viidesti ja hävisi kahdeksan ottelua.

Minnesota voi yllättää, mutta siihen on syynsä, että Chicagoa pidetään Pittsburghin ohella suurimpana Stanley Cupin voittajasuosikkina.

Kertoimet: Chicago Blackhawks - Minnesota Wild

1. 1,75
X. 4,10
2. 4,00

Lyö vetoa NHL:n pudotuspeleistä täällä!