NHL: Blackhawks lähettää Kingsin kesälomalle


Ensimmäinen Stanley Cup -finalisti on varmistunut. Ensi yönä Chicago Blackhawks voi varmistaa Läntisen konferenssin mestaruuden ja samalla paikan finaaleihin Bostonin seuraksi. Chicago kävi hakemassa Los Angelesista vierasvoiton ja johtaa sarjaa 3-1 ennen viidettä ottelua. Torstaina Blackhawks katkaisi sarjassa vallinneen kotivoittojen sarjan ja nousi tappioasemasta Kingsin rinnalle kahdesti. Klisee tosin väittää, että kaikkein vaikeinta on ottaa ratkaiseva neljäs voitto. Kingsin finaalipaikan kerroin on nyt 11,00, mutta juuri Chicago itse nousi edellisellä kierroksella vastaavasta tappioasemasta Detroitia vastaan.

Duncan Keith oli poissa, joten Niklas Hjalmarsson pelasi torstain ottelussa lähes 25 minuuttia ja syötti kaksi maalia. Hänestä on tullut Hawksille äärimmäisen luotettava runkopakki. Näissä pudotuspeleissä Hjalmarssonin teholukema on joukkueen paras +8. Myös Bryan Bickell ja Marian Hossa jatkoivat hyvää virettään iskemällä maalin mieheen. Bickell, Hossa ja Patrick Sharp ovat tehneet yli puolet Chicagon tehopisteistä pudotuspeleissä. Maalivahti Corey Crawfordin suoritukset eivät ole saaneet ansaitsemaansa arvoa, mutta hän on vetänyt pidemmän korren vertailussa Kings-kollega Jonathan Quickia vastaan.

Uskon Kingsin mahdollisuuksien menneen, kun joukkueen kotitaika rikkoutui. Los Angeles on nimittäin voittanut vasta yhden pudotuspelin vieraskentällä. Iso syy siihen on se, että maalinteko on ollut joukkueelle niin vaikeaa. Pleijarikevään seitsemässä vierasottelussa Kings on tehnyt vain kahdesti enemmän kuin yhden maalin. Kalifornialaisten paras ase ensi yönä on pelin pitäminen tiukkana. Kingsin ja San Jose Sharksin sarjassa jäätiin alle 3,5 maalin joka kerta, kun sarja oli katkolla, joten underia voi nytkin harkita kertoimella 3,15. Blackhawks kuitenkin paketoi sarjan sunnuntaiaamuna Suomen aikaa.

Paras veto: Chicago Blackhawks voittaa, 1,95

Lyö vetoa NHL:stä täällä!