NHL: Blackhawks vie Game Sevenin


Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings

On vain sopivaa, että tämä upea ottelusarja ratkeaa seitsemännessä ottelussa. Ainakin minun puolestani sarjaa voisi jatkaa pidempäänkin.

Jo ensimmäisen ottelun jälkeen pelaajat puhuivat, että sarjasta voi tulla pitkä. Perjantaina nähtiin taas yksi hurjavauhtinen kohtaaminen, joka olisi saattanut kääntyä kummalle tahansa. Blackhawks vei lopulta voiton ja sai ratkaisun kotikentälleen. Patrick Kane oli lähes pysäyttämätön, ja juuri hän iski voittomaalin ohi Jonathan Quickin hieman yli kolme minuuttia ennen loppua.

Viime kauden Conn Smythe -voittaja Kane oli jälleen virtuoosimainen. Kings varmasti kiroaa jo nyt sitä, ettei se pystynyt ratkaisemaan sarjaa kummassakaan katkaisupelissään - etenkin, kun se johti sekä viidettä että kuudetta ottelua kolmannessa erässä.

Kenties tämä on vain Kingsille ominaista. Joukkue tarvitsi seitsemän ottelua myös kahdella edellisellä kierroksella. Joukkueessa on paljon kokemusta tällaisista ratkaisuotteluista, enkä epäile hetkeäkään, etteikö Los Angeles olisi täysin latautunut ensi yönä.

Kahden peräkkäisen tappion jälkeen tilanne on toki Kingsille verrattain uusi, mutta tilastot osoittavat, että vire ei kerro paljoakaan siitä, mikä joukkue vie Game Sevenin. Kingsin ryhmästä Justin Williams on usein se mies, joka osuu tällaisissa otteluissa. Williamsin maalikerroin on 3,50, ja häntä kannattaa harkita myös avausmaalin tekijäksi.

Yksi merkittävimmistä näkemistäni tilastoista on se, että Blackhawks ei ole viimeisen kahden vuoden aikana hävinnyt yhtään pudotuspeliottelua sarjojen neljänsien pelien jälkeen. Suoritus vaatii paljon henkistä lujuutta valtavan taitoarsenaalin lisäksi, sillä tällaisissa otteluissa myös vastustaja on aina täysin motivoitunut. Jos joku joukkue pystyy katkaisemaan moisen putken, se on Kings. Olen kuitenkin jauhanut samaa jo kahdesta edellisestä ottelusta, eikä Los Angeles ole onnistunut pysäyttämään Hawksia.

Tänään kyse onkin siitä, kumpi kampeaa voiton keinoja kaihtamatta. Parin viime pelin perusteella tasapeli varsinaisella peliajalla (3,80) on jälleen hyvä vaihtoehto. Chicagolla on kuitenkin kotietu takanaan, ja pidän joukkuetta marginaalisesti parempana.

Pelivihje: Chicago Blackhawks voittaa, 2,10.