NHL: Blues nuijii Panthersin


Philadelphia Flyers on voittanut kaksi ottelua kolmesta sen jälkeen, kun kapteeni Claude Giroux lupasi julkisesti, että joukkue menee pudotuspeleihin.

Kippari tiesi tasan tarkkaan, että kommenteista voi tulla sanomista, mutta toistaiseksi vaikutus on ollut positiivinen.

Jos rehellisiä ollaan, niin Flyersin touhu ei olisi voinut muuttua paljon huonommaksi. Joukkue on edelleen Metropolitan-divisioonan hännillä. Uskon kuitenkin, että tänään Philly nappaa kaksi pistettä kotiottelusta tasaisen harmaata Washington Capitalsia vastaan.

Capitals pitää hallussaan pudotuspelipaikkaa, mutta sen riveistä puuttuu ensi yönä Aleksandr Ovetshkin. Venäläistähti on tehnyt lähes kolmasosan Capsin maaleista.

Mitä Flyersiin tulee, pois treidattiin Max Talbot, joka oli iso persoona pukukopissa. Tilalle tullut Steve Downie ilmentää kuitenkin Flyersin brändiä niin hyvin, että harva kykenee samaan. Downie rakastaa taklaamista ja ärsyttämistä. Lisäksi hänen maalintekokykynsä on aliarvostettu.

Ennakkokaavailujen mukaan Downie pelaa ensi yönä ykkösketjussa Giroux'n ja Vincent Lecavalierin kanssa. Viimeksimainittu on tehnyt neljä maalia kahdessa viime ottelussaan. Kehitteillä oleva ketju on paperilla entistäkin tasapainoisempi. Flyers saa pelin kertoimella 2,25. Vierastappio olisi Washingtonille jo kolmas peräkkäinen.

St. Louis Blues on pelannut vähiten otteluita koko sarjassa. Joukkue onkin aivan liigan parhaiden kannassa kärsittyään vain yhden tappion varsinaisella peliajalla.

En usko, että Blues menettää pisteitä myöskään Floridassa. Viime kuussa Blues nöyryytti Panthersia lukemin 7-0. Se ottelu kääntyi rumaksi loppua kohden, kun Florida yritti pestä kasvojaan fyysisyydellä. Se 60-minuuttinen osoitti, että Blues on painajaismainen vastustaja Florida-luotsi Kevin Dineenille. Floridan hyökkääjät yksinkertaisesti häviävät koossa ja pelitaidossa kummassakin kenttäpäädyssä.

Bluesista puhuttaessa Alexander Steenin yksilötaitoa ei tällä hetkellä voi sivuuttaa. Hän on 11 osumallaan NHL:n maalipörssin kärki. Steen on paukuttanut viime aikoina myös pari voittomaalia. Vain San Josen tehtyjen maalien keskiarvo on parempi kuin Bluesin 3,70. Eiköhän Blues kata tasoituksen myös ensi yönä.

Pelivihje

St. Louis Blues (-1,5 maalia) voittaa Florida Panthersin, 2,50

Lyö vetoa NHL:stä täällä!