NHL: Boston aloittaa härkäviikot Ottawassa


Boston pelaa seuraavan puolentoista viikon aikana peräti kuusi ottelua. Jaksoon mahtuu myös kaksi peräkkäisten päivien kamppailua.

Ensi yönä Boston kohtaa Ottawa Senatorsin vieraissa ja matkustaa heti ottelun jälkeen Pittsburghiin seuraavaa kamppailua varten. Peräkkäisten päivien ottelut ovat todennäköisesti Bruinsin makuun turhan lähekkäin. Kolmen päivän kuluttua Boston pelaa jälleen kahtena iltana peräkkäin. Sillekin kolmen päivän jaksolle mahtuu lisäksi kotiottelu Floridaa vastaan. Raskaasta ohjelmastaan huolimatta Boston on odotetustikin pelannut hyvin. Tällä hetkellä Bruins on liigan viidenneksi paras joukkue, vaikka se on pelannut neljä ottelua vähemmän kuin useimmat muut joukkueet.

Seitsemäntenä olevan Ottawan sarjaohjelma ei ole aivan yhtä haastava. Sarjasijoitus on kuitenkin komea, kun huomioidaan joukkueen hankala loukkaantumistilanne. Esimerkiksi Erik Karlsson on sivussa koko loppukauden.

Bostonilla on takanaan vaikeat Toronto- ja Philadelphia-ottelut, jotka Bruins tosin voitti. Sitä ennen Boston hävisi kahdesti peräkkäin Washingtonia ja Montrealia vastaan. Bruinsin sisäisen pistepörssin ykkönen on 21 pistettä takonut Patrice Bergeron. Brad Marchand kyttää lähietäisyydellä 20 pisteellään.

Ottawan puolelta Zack Smith on saanut koneensa käyntiin ja osunut kahdessa peräkkäisessä ottelussa. Joukkueesta puuttuu kuitenkin todellisia maalinsylkijöitä ja pistekoneita: joukkueen pörssiykkönen Daniel Alfredsson on tehnyt 13 pistettä.

Joukkueet ovat kohdanneet kerran aiemmin tällä kaudella. Silloin Boston veti pidemmän korren lukemin 2-1.

Kertoimet:

Ottawa Senators: 3,10
Tasapeli: 3,90
Boston Bruins: 2,05