NHL: Boston jatkaa Penguinsin nöyryyttämistä


Pittsburgh Penguins hävisi kaksi päivää sitten konferenssifinaalien toisen ottelun 1-6. Pingviinit ovat käytännössä selkä seinää vasten, kun sarja siirtyy Bostonin TD Gardeniin.

Kuinka ollakaan, edellinen konferenssifinaaleissa 0-2-tappioasemasta voittoon noussut joukkue oli Pittsburgh Penguins. Häviäjänä tuolloin vuonna 1991 oli tietysti Boston Bruins. Bruins tietää historian painolastin, mutta Bostonin hallinta ja Pensin ilmeisen sekava tilanne huomioiden tilanne näyttää ehdottomasti hyvältä.

Taklaustilasto on selkeä mittari siitä, että Bruins heiluttaa tahtipuikkoa.

Läpi runkosarjan ja kahden ensimmäisen pudotuspelikierroksen Bruins kuului liigan fyysisimpiin joukkueisiin. Penguins-sarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa Boston on ollut paljon passiivisempi. Se on taklannut lähes puolet vähemmän kuin Pittsburgh.

Hyökkäyspäässä Pittsburgh on hakenut hienoja ratkaisuja sen sijaan, että yksinkertaisella pelillä haettaisiin ensin itseluottamusta. Maanantaina yksin Sidney Crosby menetti kiekon neljästi, kun koko Bostonin joukkue syyllistyi samaan kahdesti.

Penguinsin on myös päätettävä, lähettääkö se tolppien väliin Marc-Andre Fleuryn vai Tomas Vokounin.

Toisessa ottelussa Vokoun vedettiin maalilta kahden päästetyn ottelun jälkeen. Mielestäni se oli kova ratkaisu, mutta päätös oli oikea, jos Penguins ei luota mieheen.

Fleury on kaikesta huolimatta mies, jonka kanssa Pens voitti Stanley Cupin. Hänenkin pudotuspeliesityksensä kahdella viime kaudella ovat kuitenkin olleet riittämättömiä.

Maalivahtivalinnalla ei tosin ole väliä, jos kenttäpelaajat pelaavat veskareiden edessä huonosti. Kerroin sille, että Boston tekee yli 3,5 maalia, on 2,95.

Laita rahasi Bostonille. Kertoimella 2,35 päätös on helppo, kun pidetään mielessä, mitä kaksi ensimmäistä ottelua ovat tarjonneet.

Jopa Bostonin voitolle 1,5 maalin takamatkalta annettu kerroin 3,45 houkuttelee, mutta tuskin Penguins voi olla ensi yönäkin yhtä huono.

Paras veto: Boston Bruins voittaa, 2,35.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!