NHL: Boston käy ryöstöretkellä Coloradossa


Colorado Avalanche - Boston Bruins

NHL-kauden parhaimmistoon kuuluvat maalivahdit kohtaavat, kun Tuukka Rask ja Semjon Varlamov iskevät yhteen Pepsi Centerissä. Avalanche on pelannut viime aikoina hyvin ja onnistunut pitämään Varlamovin vähillä töillä, mutta tänään venäläinen on todennäköisesti veskareista kiireisempi.

Eri konferenssien kärkijoukkueiden väliset kohtaamiset ovat aina mielenkiintoisia. Kumpikin valmentaja näkee ottelun mielenkiintoisena haasteena. Molemmat joukkueet tavoittelevat pudotuspelien kotietua. Bruinsin olympiatauon jälkeisistä tappioista Buffalolle ja Washingtonille tuntuu jo olevan ikuisuus. 10 edellisestä pelistään Bruins on ottanut täydet pisteet. Boston hallitsee pelin tempoa otteluissaan, ja tähän hätään en keksi, mikä idän joukkueista voisi voittaa Bostonin pudotuspeleissä.

Avalanchen sentteri Matt Duchene on tehnyt vähintään yhden pisteen yhtä vaille kaikissa olympialaisten jälkeisissä otteluissaan. Ketjukaveri Ryan O'Reilly on jäänyt pisteittä vain kahdesti samalla ajanjaksolla. Kaksikko on myös ollut avaintekijä Avsin ylivoimapelin kehittymisessä.

Avalanchella on mielenkiintoinen tilastokummajainen: sen voittoprosentti on itse asiassa selvästi korkeampi silloin, kun se häviää laukaisutilaston. Tähän vaikuttavat suuresti hyvä maalivahtipeli ja kyky puolustaa ottelun alussa hankittua johtoasemaa. Nämä kaksi joukkuetta kuuluvat johtoasemassa sarjan kliinisimpiin. Bruins on tehnyt ensimmäisen maalin viidessä peräkkäisessä ottelussaan. Ottelusta tulee tasainen, mutta 10 ottelua peräkkäin suvereenilla tavalla voittanut joukkue on aina pelin arvoinen, jos sen kerroin on 2,40 - kuten Bostonilla.

Calgary Flames - Nashville Predators

Joku voisi väittää, että motivaatiota on vaikea löytää, kun kausi on käytännössä ohi. Sanoisin kuitenkin, että Calgaryn leirissä tiedetään, että tämä ottelu on erittäin hyvä tilaisuus ottaa Predatorsia kiinni sarjataulukossa.

Nashville on jo hävinnyt tällä vieraskiertueella Edmontonille ja Vancouverille. Pukuhuone on varmasti lannistunut, kun pienikin pudotuspelisauma on käytännössä viety. Ajoittaisia poikkeuksia lukuunottamatta maalinteko on ollut Predsille vaikeaa, ja viimeisen viikon aikana ongelma on ollut mitä ilmeisin.

Flamesin kokoonpanosta puuttuu miehiä, mutta farmista nostetut pelaajat ovat tuoneet energiaa. Heille jokainen ottelu on mahdollisuus antaa näyttöjä tulevaisuutta ajatellen. Tätä joukkoa johtaa maalivahti Joni Ortio, joka on voittanut Flamesille neljä kahdeksasta aloittamastaan ottelusta. Myös Calgaryn kerroin on 2,40, ja hyväksyn sen ilomielin lapulle.

Pelivihje: Boston Bruins voittaa, 2,40.