NHL: Bostonille selkeä voitto Islandersista


New York Islanders-Boston Bruins

Sarjataulukon perusteella New York Islandersin pitäisi olla Bostonille tykinruokaa, mutta Bruins yrittää Islandersin kaatamista jo kolmatta kertaa. Atlantin divisioonan kärkijoukkue on tehnyt vain yhden maalin kauden kummassakin aiemmassa ottelussaan Islesia vastaan ja jäänyt tyhjin käsin.

Islanders on viime aikoina löytänyt uutta kipinää, eikä olisi suuri yllätys, jos joukkue voittaisi tänään. 10 viime ottelun ajanjaksolla kumpikin joukkue on kerännyt yhtä monta pistettä.

Islandersilla pitäisi itse asiassa olla voitto allaan, mutta paketti ei pysynyt kasassa viimeisen 30 sekunnin aikana St. Louisia vastaan. Voitto olisi ollut erinomainen tulos. Joukkueen puolustus on jälleen alkanut näyttää epävarmalta; viidessä viime ottelussa Islesille on tehty 21 maalia.

Bruinsin puolesta puhuu myös joukkueen parantunut vieraspeli. Neljästä viime matkaottelustaan Boston on napannut seitsemän pistettä, ja se ainoa jatkoaikatappiokin tuli Chicagon vieraana.

Asian voi tulkita niinkin, että Bostonin erinomainen kiekonhallinta alkaa tuottaa hedelmää. Odotan sen jatkuvan ensi yönä, sillä Isles osoittaa hiipumisen merkkejä hyvän jaksonsa jälkeen.

Pittsburgh Penguins-Buffalo Sabres

Itäisen konferenssin kärki ja jumbo ottavat yhteen puoli tuntia myöhemmin. 50 ottelun jälkeen Penguinsillä on yli kaksi kertaa enemmän pisteitä kuin Sabresilla.

Pittsburghin viime maanantain yllättävä kotitappio Floridalle voi saada Sabresin näyttämään joidenkin silmissä houkuttelevalta vaihtoehdolta. Pens on kuitenkin hävinnyt vain kahdesti tämän vuoden puolella.

Buffalon kerroin 5,20 on suurimpia, joita aikoihin on nähty. Jos rehellisiä ollaan, niin joulukuun alusta lähtien Sabres ei ole edes ollut järkyttävän huono.

Hyökkäystehoja ei vain ole löytynyt viime aikoinakaan. Itse asiassa näillä näkymin Buffalon hyökkäystilastoista tulee huonoimmat vuosikymmeniin. Edellisessä Columbus-ottelussa Buffalo onnistui kuitenkin tekemään viisi maalia varsinaisella peliajalla ensimmäisen kerran tällä kaudella. Sitä kamppailua edeltäneissä viidessä ottelussa Buffalo teki kolme osumaa kussakin.

Penguinsin kerroin 1,52 ei ole pelikelpoinen. Parempaa pelattavaa löytyy total-vedoista. Jos Cody Hodgson johtaa taas Buffaloa esimerkillään, edessä voi olla maalijuhla.

Yli 5,5 maalin kerroin on 2,00.

Pelivihje: Boston Bruins (-1,5) voittaa New York Islandersin, 3,05

Lyö vetoa NHL:stä täällä!