NHL: Bostonin voittokulku jatkuu Detroitissa


Detroit Red Wings 2.95, Boston Bruins 2.15

Bruins voittaa tällä hetkellä kaikki haastajansa, ja joukkueesta on tullut ykkösehdokas sekä President's Trophyn (liigan paras runkosarjajoukkue) sekä Stanley Cupin voittajaksi.

Detroit saattaa tulla Bostonia vastaan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Red Wings alkaa odotetusti olla parhaimmillaan, kun sitä vaaditaan. Joukkue otti kovat voitot sekä lauantaina että sunnuntaina. Kahden Washington-voiton myötä varmistui myös se, että Jarome Iginlalle tämä on jo uran kahdestoista 30 maalin kausi. Lähes puolet konkarin osumista on syntynyt viimeisen kuukauden aikana. 36-vuotias on selvästi innoissaan saadessaan loistavan mahdollisuuden ensimmäiseen Stanley Cupiinsa.

Iginla oli Bostonin ainoa merkittävä kesähankinta. Uuden, räjähtävän hyökkäyspelin on kuitenkin mahdollistanut myös Reilly Smithin, Torey Krugin ja Carl Söderbergin kehittyminen pelaajien ensimmäisellä täydellä NHL-kaudella.

Red Wings -valmentaja Mike Babcock tulee varmasti huolehtimaan siitä, että Johan Franxenin, Darren Helmin ja Gustav Nyquistin ketju pelaa pääosin tiettyä vastustajan ketjua vastaan. Nyquist on jäänyt yhdeksästä viime ottelustaan maaleitta vain yhdessä, ja hän on myös tehnyt yli neljänneksen koko joukkueen maaleista tammikuun 20. päivän jälkeen.

Vaikka ketju hoitaisikin taas oman osansa, Bruinsin hyökkäysaseet ovat liikaa. Näen ottelulle vain yhden voittajan.

Ottawa Senators 1.90, New York Islanders 3.45

Ottawalla on vielä pudotuspelimahdollisuuksia, ja joukkue hakee jo neljättä peräkkäistä voittoa. Sens on edelleen pakkovoittotilanteessa, mutta sillä on momentum puolellaan. Ottawalle ei jää juuri selityksiä, jos se häviää joukkueelle, jonka jäämien rannalle pudotuspeleistä on jo varmistunut ja joka pelaa toisen ottelunsa 24 tunnin sisällä.

Senators on ilmeisesti päättänyt tyytyä siihen, että puolustus reistailee ja panostanut sen sijaan hyökkäämiseen. Tämä asia korostuu ensi yönä, sillä vain Islanders on päästänyt Sensiä enemmän maaleja tällä kaudella. Veto yli 6,5 maalin puolesta on ehdottomasti paikallaan, ja enemmänkin saattaa tulla. Marraskuussa Isles voitti joukkueiden kohtaamisen 5-4. Sittemmin moni asia on muuttunut, mutta ne muutokset eivät koske joukkueiden puolustuspeliä.

Vain Buffalo on hävinnyt Islandersia kovemmalla prosentilla, kun vastustaja tekee ensimmäisen maalin. Ottawan kannalta on siis tärkeää vain painaa päälle. Mahdollisuuksia tulee etenkin ylivoimalla. Matsi on Senatorsille iso mahdollisuus. Peleihin Ottawa -1,5 kertoimella 2,55.

Pelivihje: Boston Bruins voittaa, 2,15.